2017. 05. 16. 10:05

19. Heti VSZ Hírnök

A három évre szóló bérmegállapodás MÁV Zrt-re vonatkozó mellékletében szereplő szenioritás rendszerének bevezetéséről szóló megállapodás megkötésének határideje vészesen közeleg anélkül, hogy erre vonatkozóan egyeztetésekre került volna sor. Sőt, semmilyen előzetes számítással megalapozott előterjesztést sem kaptunk még a témát illetően.

Ez utóbbi elősegítése érdekében ismételten megfogalmaztuk azt a javaslatunkat, amely szerint a bérmegállapodás és az együttműködési megállapodás időbeli hatályához igazodóan olyan, három év alatt kiértékelhető rendszert alakítsunk ki, amely szerint 15 év MÁV munkaviszony és minden további 3. év betöltésekor, 5.000.-Ft béremelés valósul meg a vállalatnál. Ennek vizsgálata és megvalósítása az adott évben, Vasutasnapkor, július 1. napjával történik. Ez először 2017. július 1. napjával történik meg, az előző 12 hónap vonatkozásában.

Tárgyban írt levelünk itt olvasható.

Izgalommal várjuk a munkáltató válaszát, hogy végre nekikezdhessünk a téma megnyugtató rendezésének.

 

Május 9-én a felek módosították az FKG Kft. bérmegállapodását. A megállapodás értelmében több munkakörben dolgozó munkavállaló kap plusz béremelést, amely január 1.-től visszamenőlegesen alkalmazandó.

Részletek az aláírt megállapodásban.

 

Szakszervezetünk május 13-án megtartotta évenkénti kötelező Kongresszusát a Vegyipari és Energiaipari Szakszervezetek székházában. A Kongresszuson a küldöttek elfogadták a 2016. évről szóló szakmai és pénzügyi beszámolót, valamint a 2017. évi költségvetést.

A részletek honlapunkon olvashatóak.

 

A kor kihívásainak megfelelően megújítottuk a Vasutasok Szakszervezete honlapját!

Olyan portált alkottunk, amely könnyen kezelhető, átlátható, s ahol mindenki megtalálja az őt érintő híreket. Az oldalon bemutatjuk szervezetünket, szolgáltatásainkat, és a minél könnyebb kapcsolattartás érdekében közreadjuk vezető tisztségviselőink elérhetőségeit. Mostantól mindez nem csak a monitoron, hanem tableten és okostelefonon is változatlan minőségben élvezhető.

 Használd, a Te portálod is!

A Hírnök nyomtatható verziója itt elérhető.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.