2017. 08. 29. 12:10

34. Heti VSZ Hírnök

Testre szerelhető kamerákkal látná el a MÁV a kalauzokat, hogy így védjék meg őket a támadásoktól. Szólt számos hírműsor szalagcíme az elmúlt héten. A rendszert most tesztelik 25 önkéntes részvételével. A kamerákat szükség esetén kapcsolják majd be, előtte pedig minden esetben figyelmeztetik az utast.

Szakszervezetünk régi kezdeményezése, hogy valamilyen módszerrel próbáljuk elejét venni az éves szinten mintegy 100 fizikális atrocitásnak – jelentette ki Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke a hírrel kapcsolatban. További részletek honlapunkon.

 

A Vasutasok Szakszervezete az idén második alkalommal rendezte meg nyári gyermek táborát. Az elmúlt héten befejeződött táborban 30 gyermeket látottunk vendégül Zamárdi üdülőnkben.

A táborban készült fényképek megtekinthetők honlapunk galériájában. További részletek a szeptemberi Magyar Vasutasban.

 

A MÁV Zrt.-nél megkötött Együttműködési megállapodás értelmében a MÁV Zrt. Egészségmegőrző programja jelentős változáson fog átmenni a jövőben. Bővül azok száma, akik igénybe vehetik a programot és a munkavégzési képesség megőrzése érdekében speciális szűrővizsgálatok kerülnek kidolgozásra. Ezzel kapcsolatban kértünk tájékoztatást a munkáltatótól és tettünk javaslatot az idei programban részt vevő munkakörök bővítésére. Levelünk itt olvasható.

A javasoltak közül a biztosítóberendezési műhelyi egységjavító, a biztosítóberendezési műhelyi mechanikai előkészítő és az erősáramú műhelyi előkészítő munkaköröket a munkáltató befogadta.

A 34. Heti VSZ Hírnök nyomtatható verziója itt elérhető.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.