2020. 03. 25. 20:46

Kesztyű, maszk, fertőtlenítő

Szakszervezetünk a jelenleg fennálló veszélyhelyzet közepette is folyamatosan dolgozik. Mind a Vasutasok Szakszervezete központjában, mind a Szakmai, - és Területi Képviseleteken tisztségviselőink állandóan tagjaink rendelkezésére állnak. Az utóbbi időben leginkább a veszélyhelyzetben aktuális foglalkoztatási kérdésekben és főként a higiéniai alapeszközök ügyében keresnek bennünket tagjaink. Ezeket a kérdéseket folyamatosan egyeztetjük a munkáltatókkal.

Legutóbb a Budapest Felsővezetéki és Alállomási Főnökség Nyugat kapcsán jelezték tagjaink, hogy a vészhelyzettel összefüggően megrendelt eszközök kiszolgálása több szolgálati helyen hiányos, mennyiségileg nem megfelelő. Az ügyben kértük a munkáltató tájékoztatását és segítségét.

A Budapesti pályavasúti területi igazgató az alábbiakról adott tájékoztatást:

A megkeresésben szereplő megállapítások esetében több tételnél az elmúlt időszakban már történt előrelépés (gumikesztyű,  fertőtlenítő szappan és gél),  mert megtörténtek a kiosztások, amelyek esetében a központi keretből már rendelkezésre álltak bizonyos mennyiségek. Szájmaszkból a Pályavasúti Területi Igazgatóság első körben összesen 2080 db-ot kapott és ezeket az eszközöket olyan területen dolgozó munkatársaink között kellett szétosztani, akik utasforgalmi területen az utazó közönséggel találkozva nagyobb mértékben van kitéve a fertőzés kockázatának. Kesztyűből összesen 8700 darabot, fertőtlenítő szappanból 45 darabot kapott a főnökség. Fertőtlenítő gélből 137 db-ot rendeltek, ezt nem lehetett teljes egészében teljesíteni. Itt is a fertőzésnek jobban kitett területekre jutott.

Jelzésünket követően a hétfői nap folyamán FAF Nyugat kapott 44 db simitózáras zacskót, 15 db  fertőtlenítő szappant, 4 db gélt és 1 db utántöltő szappant 5 l-es kiszerelésben. Ezt a mennyiséget létszámarányosan szétosztották Tatabánya, Nagyszentjános, Kimle és Érd szakaszok között. Ezen felül kesztyűből kiosztásra került Érd, Tatabánya, Nagyszentjános és Kimle szakaszra további 500-500 db, valamint FAF Keletre is átszállítottak és kiosztottak 1500 db-ot. (Istvántelek, Pestszentlőrinc és Szajol szakaszokra 500-500 db-ot.)  Jelenleg a szájmaszk hiánya továbbra is fennáll, a kesztyű vonatkozásában elegendő mennyiség van, a szappan és gél tekintetében folyamatos utánpótlásra van még szükség. Ennek rendelkezésre állása esetén a szétosztás azonnal megtörténik valamennyi érintett végrehajtó egység irányába.

Köszönjük a munkáltató együttműködését és a gyors intézkedéseket.

Tagjainkat kérjük, hogy amennyiben a védőeszközökből hiány mutatkozik, azt jelezzék szakszervezetünk felé.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.