2021. 04. 07. 09:03

A tulajdonos nélkül nem megy

Az utóbbi évek gyakorlata szerint a minimálbérről szóló megállapodás megkötése után a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumán (KVKF), a szakszervezetek-, és a munkáltatók, valamint a tulajdonos magyar állam képviselői folytatják le a közszolgáltató vállalatokra vonatkozó tárgyalásokat, amely keretet biztosít és megadja a felhatalmazást a vállalati béralkuk megindításához.

A jelenlegi, az ország minden szektorát súlyosan érintő járványhelyzetben a KVKF tárgyalásokra még nem került sor. A fennálló járványügyi korlátozásokra tekintettel a kormányzat a KVKF összehívásával kapcsolatosan türelmet kért.

Tudjuk, látjuk, valamennyien átéljük, hogy a járvány elleni küzdelem mekkora erőfeszítést igényel az ország egészétől. Azonban a 2021-es bérfejlesztésekről szóló tárgyalások késlekedése és a megállapodás hiánya miatt a vasutasság körében tapasztalható elégedetlenség egyre nagyobb.

Kértük a kormányzat támogatását és a rendelkezésre álló minden szükséges eszköz alkalmazását annak érdekében, hogy a jelenlegi kihívások során is tisztességgel helytálló és a közlekedési közszolgáltatás gerincét kitartó munkával fenntartó vasutasság minél előbb megkaphassa a 2021-es évre vonatkozó bérfejlesztését.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.