2017. 02. 02. 00:00

Ismét 8,4 óra... A válasszal

Miután a szakszervezetek és a munkáltató megállapodott a 2017- 2019. évek közötti béremelés alaptéziseiről és az már a kormány asztalán fekszik jóváhagyásra, foglalkozni kell az egyéb bért érintő kérdésekkel is.

Ennek érdekében intézkedést kértünk a MÁV-START Zrt. vezérigazgatójától a 8,4 órás foglalkoztatást vállaló jegyvizsgálóknak ígért, 184.000,-Ft-ról induló bértábla elkészítésére és bevezetésére.

Levelünk itt olvasható.

Tegnapi felvetésünkre a MÁV-START vezérigazgatója az alábbiakról tájékoztatta szakszervezetünket:

A munkáltató a 8,4 órás emelt napi munkaidőben foglalkoztatott jegyvizsgáló kollégák bérkiegészítéséről a bértárgyalások teljes lezárása után kíván egyeztetni az érdekképviseletekkel.

A munkáltató a bértárgyalások eredményétől függetlenül vállalta, hogy a 8,4 órában foglalkoztatott kollégák alapbérként figyelembe veendő bérének (azaz alapbérének + az emelt munkaidő miatti alapbér-kiegészítésnek ) minimális értékét 184.000,-Ft-ban határozza meg. Amely munkavállalónak az alapbére már a garantált bérminimumra való ráállás előtt meghaladta a 161.000,- Ft-ot, azon munkavállalók bérkiegészítése (a 23.000,- Ft helyett) az alapbérükkel arányosan kerül megállapításra.

A vezérigazgató levele itt olvasható

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.