2022. 10. 13. 10:32

Napi szürreális: ellenségeink a hűtők

A fejünk felett játszódó világőrület közepette manapság Magyarországon nem kell sokáig nézelődnünk, ha valami szürreális dolgot keresünk. Sőt, ilyesmit mostanában keresnünk sem kell, jön az magától is. Például hűtőszekrények formájában.

Nem elírás, valóban hűtőszekrényekről van szó. Mi több, ellenséges hűtőszekrényekről. Miféle ellenséges hűtőszekrényekről vizionálunk? Olyanokról, amelyek ádáz módon fogyasztják az áramot. Harcolni kell ellenük. Önként vagy parancsra, de mindenképpen le kell győznünk ezeket a gépeket.

Ugyanis, miközben frissen tartják a munkavállalók otthonról hozott ebédjét, uzsonnáját, s hűtik a védőital szerepét is betöltő ásványvizeket, alávaló módon fogyasztják az áramot. Na, ez az, ami mostantól megengedhetetlen. Legalábbis a munkáltató szerint, aki elrendelte a hűtőszekrények elleni harcot, az árampazarló ellenség megsemmisítését.

Egy végtelenül kreatív harcos vezető Miskolcon a MÁV-START-nál,  a „18 fokos szabály” jegyében elrendelte: a működő hűtőszekrények számát radikálisan csökkenteni kell. Értsd: ki kell kapcsolni, lehetőleg mindegyiket. Annyira, hogy ezek „dugvilláját szabaddá kell tenni, azokat lepecsételt, aláírt borítékkal kell zárolni.” Szürreális intézkedés? Ó, ne gondoljuk! Hiszen a gondos munkáltató életmód tanácsot, mi több, utasítást is ad „észszerű” intézkedése mellé. Eszerint, a munkavállalóknak „hűtést nem igénylő ételről, italról kell gondoskodniuk.” Hasznos, praktikus tanács. Valljuk be, az egész intézkedésben ez a legészszerűbb gondolat, hiszen, miután le akarják plombálni a hűtőket, a romlandó ételek megromlanak. Ez tény.

Váltsunk komolyra! A fentiek alapján úgy tűnik, az áramért folytatott csatában a józan ész válik először áldozatul, s egészen szürreális megoldások születnek. Legalábbis annál a miskolci vezetőnél, aki a hűtőszekrényekben találta meg a legnagyobb ellenséget, s ezért leplombáltatná mindegyiket, minden bizonnyal ez a szomorú eset történt. 

Eddig ez akár vicces is lehetne, azonban nem az. Nagyon nem az. Ez az intézkedés azt jelenti, hogy az utasítást kiadó vezető végképp semmibe veszi, egyenesen hülyének nézi a munkavállalóit. Márpedig ezt mi nem hagyjuk.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.