2021. 11. 04. 12:00

Sok az oltatlan a Volánnál és a MÁV-nál

A VSZ elnöke a Szeged TV „Téma” című műsorában.

A szakszervezetek szerint, ha kötelezővé teszik az oltást, leállhat a Volán és a MÁV. Mindkét társaságnál sok a jelenleg még oltatlan munkavállaló, akik ha megtagadják az oltás felvételét, akkor nem lesz elég sofőr, kalauz, vagy forgalomirányító. Ugyanakkor, ha sok alkalmazott oltatlan, akkor sokan meg is betegedhetnek, ami szintén okozhat működési zavarokat.

Nagyon sokan vannak a MÁV-nál, akik tartanak a vírustól, ezért be is oltatták magukat. A MÁV ezt kezdetben ösztönözte is, kettő nap plusz szabadságot adott azoknak, akiket beoltottak. De nagyon sokan vannak azok is, akik oltásellenesek – erről Meleg János a Vasutasok Szakszervezetének elnöke beszélt a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában. – Azt gondolom mindenki el tudja dönteni, mit kockáztat – jegyezte meg Meleg János, aki azt is hangsúlyozta, neki szakszervezeti vezetőként mind a két oldalt képviselnie kell.

Meleg János azt is elmondta, nem volt korrekt és tisztességes, hogy nem merte felvállalni a kormány azt, hogy márpedig holnaptól mindenkinek kötelező beoltatni magát, hanem a munkáltatókra, polgármesterekre tolta a felelősséget.

Nem rendelkeznek olyan tudással az igazgatók, vezérigazgatók településvezetők, hogy meghozhatnak egy döntést úgy, hogy vállalják ennek a felelősségét is – hangsúlyozta a szakszervezeti vezető.

Az interjú itt tekinthető meg:

https://www.facebook.com/watch/?v=1445436732520137

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.