2017. 07. 06. 09:54

2017. július 5-én tanácskozott a Vasútegészségügyi Nonprofit Kft. Érdekegyeztető Tanácsa.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő idei évre engedélyezett 7,5 %-os bérfejlesztése fedezetet nyújtott a garantált bérminimum és a minimál bérben részesülők, valamint az ágazati bérfejlesztésből kimaradt munkavállalók számára.

A Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft-nél az ágazati béremelésből kiesők lemaradásának kompenzálására 332 munkavállaló részesül átlagosan 17,3%-os bérfejlesztésben.

A bérfejlesztés kialakításánál figyelembe lettek véve a divíziók közötti különbségek, a foglalkozás egészségügy, a fogászat kihasználtsága és hatékonysága illetve a munkaerő megtartás fontossága.

A garantált bérminimumban és minimálbérben részesülők a január elsejétől megemelt bérükre a jelenlegi béremelés keretében további még kb. 7%-os átlagos bérfejlesztést kapnak.

A foglalkozás egészségügyben, a fogászaton, az informatikai és takarítói munkakörben foglalkoztatott munkavállalók egyénre szabott bérfejlesztésben részesülnek, figyelembe véve a munkaerő piaci helyzetet.

A kifizetés 2017. első 6 hónapjára vonatkozóan tárgyévi bérkülönbözet jogcímén történik meg. A béremelés miatt a szerződés módosítások 2017. július 1-től lesznek hatályosak.

A Vasutasok Szakszervezete tárgyalódelegációja felvetette, hogy a felek vizsgálják meg, az ápolási illetmény pótlék (ágymelletti pótlék) bevezetésének lehetőségét az érintett területeken.     

 

A VSZ VEÜ Hírnök nyomtatható változata itt elérhető.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.