Egészségkárosodás, betegség után járó támogatás

A Vasutasok Szakszervezete támogatni kívánja az egészségében tartósan megromlott és betegsége, balesete miatt nehéz helyzetbe került tagjait.

A tag baleseti rokkantsága esetén (amennyiben a maradandó egészségkárosodás a 20 %-ot meghaladja) támogatásban részesül.

A baleseti rokkantság összege: 100% -os rokkantság esetén 500 000 Ft, kisebb mértékű rokkantság esetén az 500.000 Ft arányosított százaléka, amelyet a társadalombiztosítási szervek orvosszakértői megállapítanak.

A tag baleseti kórházi támogatásra (napidíjra) válik jogosulttá abban az esetben, ha a balesete miatti kórházi tartózkodása az 5 napot meghaladja. A támogatás kizárólag balesetével összefüggő megszakítás nélküli kórházi tartózkodásának 30. napjáig jár. A baleseti kórházi napi díj: 2000 Ft.

A tag baleseti műtéti támogatásban részesül, amennyiben a kórházi ellátása balesettel áll összefüggésben és a 10 napot meghaladja.

A baleseti műtéti támogatás: 60.000 Ft.

Csonttörés esetén évi 1 alkalommal a támogatás összege: 15.000 Ft.

A tag támogatásban részesül, ha súlyos (legalább III. vagy IV. fokú) égési sérülést szenvedett és emiatt kórházi kezelésre, kórházi ellátásra szorul.

A támogatás összege:

III. fokú égési sérülés esetén: 150.000 Ft

IV.fokú égési sérülés esetén 300.000 Ft.

A tag bármely okú keresőképtelenség esetén támogatásban részesül, amennyiben a táppénzes állománya az egybefüggő 15 napot meghaladja.

A támogatás mértéke 10 000 Ft, amely naptári évenként legfeljebb két alkalommal vehető igénybe.

A tagnak – a feltételek egyidejű fennállása esetén – többszörös támogatás is adható. Ez alól kivételt képez a baleseti halál esete.

A támogatások részleteit az Egységes Szolidaritási és Szolgáltatási Alap Szabályzat tartalmazza.

A támogatásokat a Támogatás-. és Segélykérő Lapon kell igényelni.

 

 

 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.