2016. 10. 19. 00:00

Bérrendezés a MÁV FKG Kft.-nél

A MÁV FKG Kft. a munkaerőpiaci szempontból kiemelt munkakörökben a MÁV-csoport egységes bérstruktúrájának elérését célzó intézkedéseket dolgozott ki. A MÁV Zrt. mint tulajdonos támogatja a MÁV FKG Kft. azon törekvését, hogy saját forrásból a munkavállalók jövedelmi helyzetének többlépcsős javítását valósítsa meg. A munkáltató megállapodást kötött az intézkedésekről a Vasutasok Szakszervezetével és a VDSZSZ Szolidaritással.

Dávid Ilona elnök-vezérigazgató – mint a tulajdonos MÁV Zrt. vezetője – engedélyezte, hogy a MÁV FKG Kft.-nél folytatódjon a munkavállalók jövedelmi helyzetének javítása érdekében megkezdett, többlépcsős felzárkóztatási program. Az intézkedéssorozat első lépcsőjét a választható béren kívüli juttatásokhoz kapcsolódó alanyi jogú, havi 4000 forintos juttatás bevezetése jelentette, a 2016-os évben pedig a munkaerőpiaci szempontból kiemelt munkakörökben a MÁV-csoport alapbéreivel harmonizáló intézkedéseket dolgoztak ki.

A megállapodást Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Filó Gábor, a MÁV FKG Kft. ügyvezetője, valamint a Vasutasok Szakszervezete részéről Meleg János elnök és dr. Kotter József alelnök, a VDSZSZ Szolidaritás képviseletében pedig Halasi Zoltán elnök és Feledy István ügyvivő látta el kézjegyével 2016. október 19-én a budapesti MÁV-székházban.

Az intézkedések értelmében a MÁV FKG Kft. a főtevékenységeihez kapcsolódó, munkaerőpiaci szempontból kiemelt munkaköreiben 671 fő részére felzárkóztató bérrendezést hajt végre. 

A MÁV-csoport felső vezetése az érdekképviseletekkel együtt megkezdte az egyeztetéseket a 2017. évi bérezési és foglalkoztatáspolitikai intézkedések tekintetében.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Hírnök nyomtatható változata innen tölthető le.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.