2018. 01. 07. 09:14

Bérről, cafeteriáról és kollektív szerződésről a GYSEV-nél

A GYSEV-nél január 5-én megkezdődtek a bér, cafeteria és kollektív szerződés tárgyalások.

A tárgyalás elején bemutatkozott a vállalat új humán vezetője Harasztovics Tímea, aki a nyugdíjba vonuló Bors Hubát váltja. Hubának hosszú, boldog nyugdíjas éveket, Tímeának pedig sikeres munkát kívánunk. A Vasutasok Szakszervezete továbbra is a korrekt együttműködés híve, amelyre az új humán vezető személye garancia lehet.

A munkáltató előterjesztése szerint a bérfejlesztés mértéke minden szakágnál 12% (ezzel növelik meg a munkaköri családokhoz tartozó bérszintet), amiből 9%-ot alanyi jogon kapna mindenki, 3%-ot pedig a munkáltatói jogkörgyakorló osztana el. Az elosztás után minden munkavállalónak visszajelzést kell kapnia arról, hogy miért kapott, vagy miért nem kapott a 3%-ból.

A tervek szerint a kafetéria összege változatlanul 370 ezer forint. Azonban az adóváltozások miatt (csökkenő szorzószámok) a dolgozóknál valamivel több maradhat. A választható elemek közül kikerül a sport célú támogatás és az önkéntes pénztár. Helyükre a diákhitel támogatás és a sportkártya kerül. Az előterjesztés szerint a többi elem változatlanul maradna.

Mint ahogyan azt már korábban is többször megtettük, ismét javasoltuk a MÁV-nál jól működő egészségmegőrző program bevezetését. A munkáltató vizsgálja ennek lehetőségét.

A Kollektív Szerződés kapcsán több részkérdésben már sikerült egyességre jutni a munkavállalók javára, de a tárgyalás tovább folyik.

Az új munkaköri csoportokhoz tartozó feltételi kompetenciák közzétételét január 31-re ígérte a munkáltató. Ha ez alapján valaki úgy látja, hogy nem jól sorolták be, feltétlen keresse tisztségviselőinket.

A VSZ GYSEV Hírnök nyomtatható verziója itt érhető el.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.