2022. 07. 06. 12:00

Egyszeri kifizetés a GYSEV-nél

A GYSEV Zrt., a GYSEV CARGO Zrt. és a Vasutasok Szakszervezete, a GYSEV Dolgozók Szabad Szakszervezete, illetve a Mozdonyvezetők Szakszervezete, „MEGÁLLAPODÁS a 2021-2023. éveket érintő jövedelempolitikai intézkedésekről” c. megállapodáshoz kapcsolódóan, a 2022. évre vonatkozó kiegészítésben állapodtak meg.

A Munkáltató a GYSEV 150 éves jubileuma alkalmából - a rendelkezésre álló éves bértömeg keretein belül-, a munkatársak lojalitásának elismerése, a munkavállalói teljesítmények további ösztönzése érdekében egyszeri juttatást fizet valamennyi arra jogosult munkavállaló részére, nettó 150.000.-Ft/fő összegben.

 A juttatásra való jogosultság feltételei:

  • Azok a munkavállalók jogosultak a juttatásra, akik legkésőbb 2022.06.30-ig munkaviszonyt létesítettek, ill. akik a kifizetés napján 2022.07.07-én a Munkáltatóval munkaviszonyban állnak.
  • Azok jogosultak a juttatásra, akik a kifizetés napján főfoglalkozású aktív, hosszantartó beteg vagy nyugdíjazás miatt felmondási idő státuszban vannak.
  • Akinek a kifizetés évében kezdődött a munkaviszonya, időarányosan jogosult a juttatás.
  • Részmunkaidős munkavállalók a munkaidő arányában részesülnek a juttatásban.
  • Nem jár a fizetés nélküli szabadságon, tartós külföldi kiküldetésben levőknek, az egyszerűsített foglalkoztatással és a hallgatói munkaszerződéssel foglalkoztatottaknak, valamint a duális képzésben résztvevőknek.
  • Nem jár annak a munkavállalónak, aki a kifizetés napján felmondási idejét tölti (munkavállalói vagy munkáltatói rendes felmondásra tekintettel) vagy munkaviszony megszüntetési szándékát írásban közölte. Amennyiben a munkaviszony megszüntetése meghiúsul, a juttatás utólag kifizethető.
  • Azoknak a munkavállalóknak, akik a kifizetés napján szülési szabadság, GYED, GYES státuszban vannak, egységesen nettó 50.000,- Ft juttatás jár.

A juttatás hóközi utalással, 2022. július 7-én a központi vasutasnapi ünnepség napján kerül kifizetésre.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.