2021. 01. 12. 13:10

Módosult a GYSEV Zrt. kollektív szerződése

Az aláíró szakszervezetek és a munkáltató megállapodott a GYSEV Zrt. kollektív szerződésének módosításáról. A január 1-től érvényes változások több ponton még előnyösebb helyzetbe hozzák a munkavállalókat.

A fontosabb változásokat az alábbiakban foglaljuk össze:

Többek között emelkedett a gépkocsival történő munkába járás költségtérítése: 11 Ft/ km helyett ezentúl 13 Ft/km illeti meg a munkavállalókat.

Kiegészítésre került a zavartalan közlekedést biztosító munkakörök-, valamint a naptári évenként legfeljebb 300 óra rendkívüli munkavégzésre elrendelhető munkakörök listája.

A kiküldetésben lévő munkavállalók napidíja, mint költségátalány 6 órás távolléten túl - 24 óra időtartamig 800 Ft/nap helyett 1000 Ft/napra emelkedett.

A munkáltató gyermek születése esetén az apának a Munka törvénykönyvében megállapított pótszabadságon felül további 5 nap pótszabadságot biztosít, vagyis egy gyermek születése esetén 10 munkanap, ikergyermekek születése esetén 12 munkanap pótszabadság vehető igénybe.

A 60. életévét betöltött munkavállalót – először abban az évben, amikor 60. életévét betöltötte - 1 nap rendkívüli szabadság illeti meg.

A veszélyességi pótlékban részesülők köre kibővült a nyitott rendszerű WC-vel rendelkező járművek alvázán és forgóvázán munkát végző munkavállalókkal.

Az elhunyt GYSEV munkavállalót eltemettető közeli hozzátartozót az eddigi 200.000, - Ft helyett ezentúl 300.000, -Ft temetési segély illeti meg.

Kapcsolódó dokumentum:

GYSEV Zrt. Kollektív Szerződés 2021.01.01-től.

 

borítókép: Internet

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.