2018. 04. 19. 23:46

Pozitív változások az FKG Kft. Kollektív Szerződésében

Az április 18.-tól érvényes módosítások tagjaink részére több ponton kedvező változást jelentenek.

Ilyen kedvező változás az átvezénylési díj emelkedése. Az eddigi 1600 Ft-os összeg 1750 Ft-ra emelkedett, ez közel 10%-os növekedést jelent módosított szolgálatonként.

A vállalati gépkocsit vezető kollégáink vezetési pótléka 6 Ft/km összegre módosult, mely 33%-os emelkedést jelent.

Emelkedett a felügyeleti pótlék mértéke a korábbi 17%-ról az alapbér 20%-ára. Javaslatunkra a pótlék adhatóságának köre is szélesedett, hiszen már nem csak a nagygépes munkakörökben, hanem minden betanítás, felügyelet alkalmával indokolttá vált.

A munkáltató elfogadta szakszervezetünk javaslatát és megduplázta a főfoglalkozású gépjármű vezetők balesetmentes vezetésért járó elismerés összegét.

A munkabér előleg maximálisan igényelhető összege is változott. A korábbi 100000 Ft helyett immár 150000 Ft igényelhető, melynek odaítéléséről az Üzemi Tanács dönt.

Rendkívüli élethelyzetbe került kollégáink is nagyobb összegű szociális segélyben részesülhetnek, ugyanis emelkedett a kifizethető összeg bruttó 50000 Ft-ról bruttó 80000 Ft-ra.

Növekedett az egy főre jutó segélykeret összege is. Sikerült elérni a MÁV ZRt.-s értéket, így a korábbi 2500 Ft/fő éves keretösszeg felemelkedett 3300 Ft-ra. Itt mintegy 32%-os emelkedés mutatható ki.

 Mostantól a temetési segély kifizethető a testvér halála esetén is, illetve a munkavállaló halála esetén a jövőben az eltemettető testvér is részesülhet a juttatásban.

Szerettük volna elérni azt, hogy az 5 napos pótszabadságra jogosító egyes igazolt betegségek listája kibővüljön a Crown betegséggel. Ezt a javaslatot a munkáltató is elfogadta, de sajnos – számunkra érthetetlen okból -az aláírásra jogosult másik szakszervezet nem támogatta javaslatunkat.

Az eddig elért eredmények után  tovább folytatjuk a tárgyalásokat, hiszen vannak még javaslataink.

Kapcsolódó dokumentum:

FKG Kollektív erejű megállapodás 2018.04.18.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.