2019. 07. 01. 20:48

Semmelweis nap Balatonfüreden

Az egészségügyi dolgozók ünnepnapja július 1., a Semmelweis nap. Ez adott alkalmat a Vasutasok Szakszervezete Balatonfüredi alapszervezete bográcsozással egybekötött vidám összetartására.

A Koloska-völgy kitűnő helyszín volt ehhez. A zöld környezetben zölden, szinte műanyagmentesen zajlott. Az árnyas fák alatt a hőséget is könnyebb volt elviselni.

A rendezvényen a Vasútegészségügyi NKK intézményvezetőjén, orvosokon, nővéreken és konyhai dolgozókon kívül a VSZ elnöke, alelnöke, szakmai és területi vezetője is részt vett. Sajnáljuk, hogy az ügyvezető igazgató más elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni.

A bőséges reggeli után Vetsey Andrea szervezte és vezette az össznépi játékokat. Három csapat versengett a fődíjért. Legnagyobb derültséget a 18-as karikát kiérdemlő lufidurrogtatás váltotta ki. Végül minden résztvevő nyert, döntetlen eredmény született.

Katona Józsefné Andi mint főszakács és Székeli-Stalter Brigi kiskuktaként közösen főzték a verhetetlen pincepörköltet. Természetesen az előkészítés közös volt. Többen saját sütésű pogácsával, sós és édessüteménnyel készültek.

Itt végre olyanra is volt idő, ami a mai rohanó világban kuriózum. Az egymás közötti nyugodt és jókedvű beszélgetésekre, közös játékra,    evésre, ivásra, a közösség összekovácsolására. Szót ejtve természetesen az ágazatot, a munkavállalókat érintő aktuális gondokról, problémákról és az azokra adott szakszervezeti válaszokról, kezdeményezésekről.

A nap folyamán cserélődött a csapat. Akik délelőtt dolgoztak is eljöttek munka után és volt, aki onnan ment dolgozni.

Ilyen jólszervezett, a tagság nagyrészét megmozgató, az intézmény vezetése által támogatott rendezvényekre van szükség.

Köszönet Szolga Antónia alapszervezeti titkárnak, Vassné Varga Kriszti gazdaságisnak és minden résztvevőnek.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.