2019. 09. 05. 15:10

Tájékoztató a Vasútegészségügyi NK Kft-nél

2019. szeptember 4-én, munkáltatói tájékoztatóra voltunk hivatalosak a Vasútegészségügyi NK Kft.-hez.

A tájékoztatón Dr. Pásztélyi Zsolt igazgató számolt be az elmúlt nyolc hónap történéseiről. Az egészségügyi szakmai tudnivalók mellett szó esett pl. a szabadságolásokról, a munkáltató által kiírt két nagy beszerzés helyzetéről, valamint a béremelés végrehajtásáról.

A szabadságolások összességében rendben zajlottak, két területen azonban voltak fennakadások, köszönhetően a fennálló létszámgondoknak. A helyettesítést végzőknek az igazgató köszönetét fejezte ki.

A gazdálkodás rendben van, a kiírt beszerzések végrehajtása, illetve a tervezett épületfelújítás is elindult, folyamatban van.

Külön kiemelte a mindenki által várt bérfejlesztések végrehajtását, amellyel kapcsolatban nagyon sok pozitív visszajelzést kapott. E körben utalt a szakszervezetekkel történő konstruktív együttműködésre is, amelyre továbbra is számít.

Szakszervezetünk részéről Meleg János elnök és Képesné Szabó Ildikó munkaügyi kapcsolatok szakértő vett részt a tájékoztatón abból a célból, hogy első kézből értesüljenek a munkavállalókkal kapcsolatos munkáltatói intézkedésekről, valamint a munkavállalókat feszítő problémákról. Mivel közeleg az üzemi tanács választás, nagyon fontosnak tartjuk a kollégák felé közvetíteni, hogy a választásban való aktív részvétel elengedhetetlen ahhoz, hogy az üzemi tanács részvételével még hatékonyabban tudják egyeztetni, majd rendezni a munkáltatóval az esetlegesen felmerülő gondokat.

Jeleztük a munkáltatónak, hogy szakszervezetünk kollektív szerződés módosítási javaslatot fog benyújtani, amit hamarosan írásban is megküldünk.

Ezen felül konzultációt kezdeményezünk a bérfejlesztés végrehajtásával összefüggésben felmerülő munkajogi anomáliákról.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.