2017. 11. 30. 12:25

Új bértábla és egyes munkakörökben bérfejlesztés a MÁV FKG Kft-nél.

Tekintettel a MÁV-csoportnál érvényesülő egységes koncepcióra, a MÁV FKG Kft-nél is új bértábla lépett életbe november 1-től. E mellett a 2017. évi bérmegállapodás kiegészítéseként az egyes munkakörök közötti béreltérések kezelésére három munkaköri kategóriában további bérfejlesztés valósul meg.

A MÁV-csoportnál érvényesülő egységes koncepció alapján a szakszervezetek és a munkáltató megállapodtak abban, hogy a bértáblában a MÁV FKG Kft. munkáltatónál munkaviszonyban eltöltött időtartamra az egyes munkaköri kategóriákban bérrendszeri minimum értékek kerülnek bevezetésre. A minimum értékeknél a 2017. november 1. napján betöltött folyamatos, vagy ilyennek jogszerűen elismert MÁV munkaviszony időtartamát kell figyelembe venni.

(A MÁV FKG Kft.-nél eltöltött folyamatos munkaviszonynak a munkavállaló személyi adatai között 2017. november 1. napján nyilvántartott MÁV munkaviszony számít [„MÁV munkába lépés kezdete”], amely kizárólag a MÁV Zrt-nél vagy többségi tulajdonú társaságainál eltöltött, vagy a MÁV FKG Kft. által egyéni, vagy kollektív megállapodással folyamatosnak elismert munkaviszonyt jelenti.)

Részmunkaidős foglalkoztatás esetén az MMK-hoz rendelt alapbérsávok minimum értékét a részmunkaidő arányában kell meghatározni.

A bértábla itt tekinthető meg.

A szakszervezetek és a munkáltató megállapodása értelmében a 2017. évre vonatkozó bérmegállapodás kiegészítésével - az egyes munkakörök közötti béreltérések kezelésére - három munkaköri kategóriában további bérfejlesztés valósul meg 2017. január 1-től visszamenőlegesen.  

A bérfejlesztésre azok a munkavállalók jogosultak, akik 2017. november 22-én az alábbi munkakörök valamelyikét töltik be:

A pályamunkás munkakörben aki:

  • fémipari szakmunkás végzettség rendelkezik, annak havi bruttó alapbére 161 000 Ft-ra,
  • az adott munkakört legalább 3 éve folyamatosan betölti és bármely középfokú végzettséggel rendelkezik, annak havi bruttó alapbére 161 000 Ft-ra,
  • a fenti feltételeknek nem felel meg, annak havi bruttó alapbére 148 000 Ft-ra egészül ki.

Az egyéb vasúti járművezető, vasúti járművezető és munkagépkezelő, valamint vasúti gépegység vezető munkakörben, a munkakörükre előírt vasúti (hatósági) járművezető végzettséggel rendelkező munkatársak 2017. január 1. napján érvényes havi bruttó alapbére 7 000 Ft-tal emelkedik.

Az általános hídkarbantartó, általános karbantartó, CNC megmunkáló, gépszerelő szakmunkás, hídkarbantartó szakmunkás, pályaépítési munkagépkezelő, vasútépítő, karbantartó szakmunkás és vonali tolatásvezető munkakört betöltő munkatársak közül, akinek 2017. január 1. napján érvényes alapbére nem haladja meg legalább 14 százalékkal a 2016. december 31. napján érvényes alapbérét, annak 2017. január 1. napján érvényes alapbére a 14 százalékkal növelt mértékre egészül ki.

A bérfejlesztés elszámolása az érintett munkavállalók részére 2017. novemberi bérek számfejtésével együtt 2017. december 10. napjáig történik.

Hírnök nyomtatható változata innen tölthető le.

Megállapodás a MÁV FKG Kft. munkáltatónál eltöltött munkaviszony időtartamára tekintettel megállapított bérrendszeri minimum értékek bevezetéséről

Kiegészítés a 11703/2017/MAV. számú megállapodás 4. sz. MÁV FKG Kft. mellékletére vonatkozoan 

kép forrása: internet

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.