2021. 11. 28. 16:25

Új munkáltató, megmentett régi kedvezményekkel

Nem veszítik el vasúti kedvezményeiket azok az egészségügyben dolgozók, akiket a Szolnoki MÁV Kórházból az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) fenntartásában lévő Hetényi Géza megyei kórház állományába helyeznek át december elsejétől. A kedvezmények megmentéséért a Vasutasok Szakszervezete szállt síkra.

Továbbra is a szolnoki MÁV Kórházban végzik a munkájukat azok a vasútegészségügyben dolgozók, akiknek az egészségügyi rendszert érintő szervezeti változás miatt december elsejétől a Szolnoki MÁV Kórház helyett a Hetényi Géza kórház főigazgatója lesz az irányító munkáltatói jogkörgyakorlója.  A VSZ azt kérte az illetékesektől, hogy segítsenek megvédeni a  dolgozók kedvezményeit. A szakszervezet kezdeményezésére indult egyeztetés-sorozat eredményeként végül az átszállással érintett munkavállalók és családtagjaik változatlanul meg fogják kapni a vasúti menetkedvezményt. A szakszervezetnek azonban nemcsak ezt a jelentős juttatást sikerült megmentenie a tagjai és valamennyi érintett számára, hanem például a kedvezményes éves dolgozói parkolóbérletet is, ami mindaddig megilleti őket, amíg a Hetényi kórház állományához tartoznak.

A VSZ elérte az átirányított dolgozók számára azt is, hogy jogosultak legyenek a napi 550 forintos kedvezményes dolgozói ebédjegyre, valamint a kórház kedvezményes díjú mobiltelefon flottájához való csatlakozásra.  

A munkáltató változása néhányaknak a sok kezdeti kényelmetlenség helyett stabilitást ad, ezért is fontos, hogy a szakszervezet megmentette számukra azokat a korábbi kedvezményeket, amelyek elvesztése jelentős bevételkiesést okozott volna a családoknál.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.