2017. 10. 01. 12:05

Üzemi tanács választás a GYSEV-nél!

Üzemi Tanács választásokra készülünk a GYSEV Zrt-nél, és mint ilyenkor szokás, visszatekintünk, és múlt eredményeit és hibáit összevetve új célokat tűzünk ki.

A Vasutasok Szakszervezete a GYSEV Zrt-nél az elmúlt öt évben kisebbségben ( egy, később kettő taggal a 11-ből) figyelte csak az Üzemi Tanácsban zajló eseményeket, köszönhetően a GYSEV Dolgozók Szabad Szakszervezete  kirekesztő magatartásának. Sokat elárul, hogy a MOSZ-nak és a PVDSZ-nek nincs is tagja a leköszönő ÜT-ben. Az ÜT elnök és a többség GYDSZSZ-es volt, és bizony nem nagyon szerették, ha más – általuk nem támogatott - vélemény is elhangzott, mint pl. a felügyelő bizottsági tagok jelölésekor. Persze azért nem estek kétségbe, hisz a demokrácia szabályait betartva szavazás volt, ahol a kisebbség „menetrend szerint” alulmaradt, és ennyi… Pedig lenne miben fejlődni!

Az Üzemi Tanács az a választott testület, amelyen keresztül a munkavállalók a munkahely vezetésében részt vesznek, amelynek a működésén keresztül az MT-ben felsorolt részvételi jogokat gyakorolják. Ezért is fontos, hogy az érdekvédelmi munkában jártas és felkészült szakszervezeti tisztségviselőket válasszunk az Üzemi Tanácsba. Egy Üzemi Tanács legfontosabb feladata a munkaviszonyra vonatkozó szabályok megtartásának figyelemmel kisérése mellett az, hogy véleményezze a munkáltató által meghatározott munkarendeket, munkaidő beosztásokat, vagy a munka díjazásának elveit is.

Szavazz ránk, ha a dolgozókért többet tenni akaró csapatot szeretnél. Mi bízunk egymásban, meghallgatjuk a másikat, és tudunk a közös célok érdekében igazságosan együtt cselekedni. Mi valóban együtt akarunk tenni a GYSEV-es dolgozókért!

 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.