2020. 06. 12. 07:16

Világhírű zenekar fedél nélkül

A MÁV Szimfonikus Zenekar 1945-ös alapítása óta az ország egyik legismertebb művészegyüttesévé vált. Több mint hét évtizedes működése során a zenekar számos világsztárral dolgozott együtt hazai és külföldi hangversenyeken. De most ez a nagyhírű zenekar utcára kerülhet.

A MÁV Szimfonikus Zenekar bérleti szerződése ez év július 31-én lejár és a zenekarnak el kell hagynia jelenlegi bázisát.

Az elmúlt két évben több ígéretet is kaptak a MÁV Zrt.-től arra vonatkozóan, hogy valamelyik MÁV tulajdonban lévő ingatlanba átköltözhetnek, azonban erről a mai napig nem született döntés. Ennek következtében az a méltatlan helyzet állt elő, hogy az ország egyik legnépszerűbb és komoly nemzetközi hírnévnek örvendő nagyzenekara - azonnali segítség hiányában - az utcára kerülhet.

A MÁV Szimfonikusokat 1947-ben alapította a Magyar Államvasutak akkori vezérigazgatója és a zenekar azóta is a vasutas társadalom szerves része, attól elválaszthatatlan. Szakszervezetünknél a megalakulásuk óta működik a zenekari alapszervezet, így mi nem csak az elért sikereknek vagyunk tanúi, hanem az ehhez szükséges rengeteg munkának és nehézségnek is. Ezért is különösen fontos számunkra, hogy a zenekar a hozzá méltó körülmények között tudjon a jövőben is dolgozni, amelyhez elengedhetetlen az alapító jogutód segítsége, támogatása.

Fentiekre tekintettel kértük a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának tájékoztatását a fennálló helyzetről, a lehetséges megoldásokról, egyúttal kértük arra is, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a zenekar sürgősen új otthonra találjon.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.