2019. 03. 12. 07:02

10. Heti VSZ Hírnök

A MÁV-csoportnál folyó bértárgyalások eddig nem vezettek eredményre mert a munkáltató több alkalommal is kijelentette, a rendelkezésére álló forrásokat kevésnek tartja a bérelvárások teljesítéséhez. A három meghatározó vasutas szakszervezet a tulajdonosi jogokat gyakorló miniszterhez fordult.

Miközben hetek óta zajlanak a tárgyalások, vészesen fogy a vasutasok türelme. Naponta érkeznek a hírek az ország minden területéről szakmájukat sok év után otthagyó tapasztalt kollégákról. Márpedig a távozó rutinos, a szakmát teljesen átlátó és a rábízott munkát maradéktalanul ellátni képes munkavállaló helyett nincs másik. Legalábbis nem azonnal. A vállalatcsoport jelen helyzetében képtelen kellő számban idecsábítani új munkaerőt. A miniszternek írt levél, és további részletek honlapunkon.

A többféle szempontból alkalmatlan és lehangoló látványt nyújtó létesítmények tárházát találtuk munkavédelmi őrjáratunk újabb helyszínén, Kőbánya-Kispesten, a MÁV Zrt. Budapesti Távközlési Főnökség, Központi Javító Szakasz telephelyén. Pókhálók, piszkos irodák, beázás nyomai a falon, kritikán aluli szociális és készenléti helyiségek. A tarthatatlan állapotok megszüntetését feljegyzésben kértük a munkáltatótól.

Bejárásunk során már sokadik alkalommal találkoztunk olyan szembeötlő problémákkal, amelyek - figyelembe véve a vonatkozó előírásokat – fel sem merülhetnének. Elvileg. Viszont tudjuk, az előírások akkor valósulnak meg, ha azokat a gyakorlatban is alkalmazzuk, különben csak elv marad. A bejárás tapasztalatai részletesen ITT olvashatók.

A Vasutasok Szakszervezete több alapszervezeténél köszöntötték női tagtársainkat.

A Dombóvár Gépészet SZB március 8-án egy budapesti kirándulásra és az Országház megtekintésére invitálta hölgy tagjait, majd szombaton több mint 200 fő részvételével egy fergeteges bált kerítettek a nőnap tiszteletére.

Hosszú évek után döntött úgy a Debrecen Területi Képviselet Titkári Testülete, hogy újra megrendezi idén a Nőnapi Bált, amelynek a nyíregyházi VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár adott otthont. A bálra akkora volt az érdeklődés, hogy már nem is lehetett mindenkinek elfogadni a jelentkezését, mivel behatárolt volt a résztvevők száma.

A Vasutasok Szakszervezete TBF SZB Miskolc a nőnap alkalmából vendéglátással, műsorral köszöntötte a női tagtársakat és a meghívott vendégeket. A jelenlévőket Hegyaljai Sándor bűvész varázsolta el műsorával.

Szintén a nőnaphoz kapcsolódóan az ATV Start vendége volt Hercegh Mária, a MASZSZ és a VSZ Női tagozatának vezetője. A videó ITT tekinthető meg.

A 10. Heti VSZ Hírnök nyomtatható változata itt elérhető.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.