2018. 03. 27. 19:18

12. Heti VSZ Hírnök

Azt tudjuk, hogy a világítás módja és mikéntje manapság kiemelt kérdésként jelenik meg városaink egy részében. A látás és a láthatóság minősége fontos biztonsági tényező. De nem csak az utcákon, hanem egy vasúti forgalmi irodában is.

A kor követelményeinek megfelelően több forgalmi szolgálati helyen elindult az elavult lámpatestek cseréje. Ez jó. Azonban még egy ilyen jó és üdvözlendő kezdeményezés is képes fura irányokat venni. Ilyen félrecsúszott kivitelezés volt Kőbánya-Kispest állomás forgalmi iroda világításának modernizációja.  Az új lámpatestek bár fényárba borították a szolgálati helyet, egyúttal azonban megakadályozták a forgalmi irányítási tevékenység ellátását. Az üzembe helyezett lámpatestek komoly baleseti veszélyforrást jelentettek, mivel a biztosító berendezés kezelő felületének visszatükröződése miatt a váltók, jelzők és a vágányút állapotának rátekintéssel történő ellenőrzése ellehetetlenült. Helyi tisztségviselőnk jelzése után szakszervezetünk azonnal továbbította a vasútbiztonságot veszélyeztető állapotot az érintett munkabiztonsági vezetők részére. Az ügy megoldása – képekkel illusztrálva- honlapunkon olvasható.

Püspökladányban március 24-én nagyszabású ünnepséggel köszöntötte a város a Püspökladány-Nagyvárad vasútvonal 160 évvel ezelőtti üzembe helyezését. Egész napos program keretében fellépett a város apraja-nagyja. Köszöntőt mondott Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Hadnagy Attila MÁV ZRt. PVTI Debrecen igazgató, Bodó Sándor országgyűlési képviselő, illetve Dombi Imréné polgármester. A jó hangulatú rendezvénnyel örömmel tapasztaltuk, hogy milyen tisztelet övezi a vasutasságot Püspökladányban.

Szintén március 24-én Budapesten tüntettek az egészségügyi dolgozók. „Azért, hogy tovább élhessünk, és azokért, akiktől az életünk függ: az egészségügyi dolgozókért.” Az elmúlt években több ezer, közpénzen kiképzett egészségügyi dolgozó, mentős, szociális gondozó hagyta el az országot vagy a szakmát az alacsony bérek, a megbecsülés hiány miatt.  A Vasutasok Szakszervezete nem csak szavakban szolidáris, hanem a tettek mezején is. Jelenlétünkkel támogattuk az egészségügyi dolgozók törekvéseit.

A hétvégén immár 16. alkalommal rendezte meg a TB Főnökség VSZ SZB Miskolc a Családi-, és Sportnapot Szikszón. A március végi téli idő is hozzájárult ahhoz, hogy a szikszói szabadidő komplexumban megtartott rendezvény kicsit szerényebb létszámmal, de nagyon lelkes családok körében telt. A 2018-as évben kikiáltott családok éve jegyében, sok játékkal, nevetéssel. Most nem a foci volt a domináns játék, sokan kihasználták az uszoda, szauna, jakuzzi szolgáltatásait is. Voltak újdonságok a környezettudatosság érdekében mobiltelefon dobáló verseny a legifjabbaknak. További részletek az áprilisi Magyar Vasutasban.

A tartósan példamutató munkát végző, a szervezettség alakulásában, valamint az érdekvédelmi munkában kiemelkedő eredményt elérő alapszervezeteink 2018-ban ismét pályázhatnak a Vasutasok Szakszervezete Elnöksége Dicsérő Oklevelére!

Az alapszervezeti pályázatnak tartalmaznia kell:

  1. az alapszervezet nevét,
  2. taglétszámának alakulását, a létszámváltozások rövid elemzését,
  3. az alapszervezet pénzügyi gazdálkodásának bemutatását,
  4. a kapcsolattartás, információ továbbítás szemléltetését,
  5. az alapszervezet érdekvédelmi, érdekképviseleti munkájának rövid értékelését,
  6. a közösségformáló munka bemutatását.

A részletes pályázati kiírás megtalálható Területi Képviseleteinken.

 A pályázat benyújtásának határideje 2018. április 27.

A 12. Heti VSZ Hírnök nyomtatható verziója itt érhető el.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.