2018. 04. 10. 09:25

14. Heti VSZ Hírnök

A Vasútiszállítás Alágazati Párbeszéd Bizottság (VÁPB) megújításáról egyeztettek a vasúti alágazatban működő szakszervezetek. A résztvevők – különös tekintettel az ágazati kollektív szerződés létrehozására –megállapodtak a VÁPB további aktív működtetésében és kinyilvánították azon szándékukat, hogy az érintett munkáltatóknál tovább erősítik a munkaügyi kapcsolatok rendszerét. Az Ágazati Részvételt Megállapító Bizottság határozata alapján a Vasutasok Szakszervezete, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete és a VDSzSz Szolidaritás döntési hatáskörrel, a PVDSZ és a VFSZSZ tárgyalási hatáskörrel vesz részt a bizottság munkájában.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete bejelentette az Ágazati Részvételt Megállapító Bizottság felé a részvételi szándékát. A szakszervezetek megállapodtak abban, hogy a Bizottság vezetését felváltva, egyenlő időszakokat lefedve látják el. A soros elnökséget a VDSzSz Szolidaritás után a Vasutasok Szakszervezete, majd a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete veszi át.

A Vasutasok Szakszervezete Szombathelyen, a Vasútautomatika Kft-nél tartott tájékoztatót. Az átalakuló cég mintegy kilencven dolgozóját tájékoztattuk a szakszervezet érdekvédelmi lehetőségeiről egy teljesen magán vállalatnál. Ezen kívül bemutattuk a tagjainknak nyújtott széles palettájú szolgáltatásainkat. A tájékoztató után ülést tartott a folyamatosan bővülő taglétszámú alapszervezet is. A nap végén pedig udvariassági látogatásra is lehetőség nyílt a vállalat vezetésnél.

25. születésnapját ünnepelte a Vasúttörténeti Alapítvány. Erre az eltelt 25 évre, az elvégzett munkára, a számtalan rendezvényre ünnepi kuratóriumi üléssel és kamara kiállítással emlékeztek Szegeden. Az ünnepségen részt vett a Vasutasok Szakszervezete is.

Vasutasok Szakszervezete

Hírnök nyomtatható változata innen tölthető le.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.