2018. 05. 09. 13:40

18. Heti VSZ Hírnök

A Friedrich Ebert Stiftung (FES) több területet érintő kutatási programot indított az emberi, társadalmi félelmekről. Ezek közül az egyik a munka világát érintő félelmek. Ugyanakkor ez kiváló alkalom arra, hogy a szakszervezetek egy árnyaltabb képet kaphassanak a saját tagjaikra vonatkozóan. Ezért elkészült a kérdőív online, verziója is, amely a következő módon érhető el:

http://www.policyagenda.hu/kerdoiv/index.php?r=survey/index&sid=191751&lang=hu

A kutatás időtartama 2018. április 20. és május 15. közötti, azaz ebben az időszakban lehet kitölteni az anonim kérdőívet. A kutatási kérdőívek egy számítógépről (IP címről) egyszer tölthetőek ki. Kérjük, hogy a fenti linket tagjaitokhoz juttassátok el és ösztönözzétek őket a kérdőív kitöltésére.

 

A Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség és a Policy Agenda szintén kutatást készít a fiatalok munka világát érintő kérdései kapcsán. Ennek részeként szeretnénk néhány kérdésben megismerni a véleményedet. A kérdőív kitöltése önkéntes, és a válaszadás teljesen anonim módon történik. A kérdőív itt érhető el:

http://www.policyagenda.hu/kerdoiv/index.php?r=survey/index&sid=133525&lang=hu

 

Budapest Főváros Kormányhivatala és a Stratégiai és Közszolgáltató Vállalatok Országos Szövetsége a MÁV Zrt.-vel közösen első alkalommal szervezi meg az Állami Karrierexpót. A program célja az álláskeresők számára hangsúlyozni az állami vállalatok által nyújtott olyan előnyöket, mint a munkahely biztonsága, a kiszámítható életpálya, a továbbtanulási lehetőségek.

 Időpont:          2018. május 16. szerda 11.00 – 18.00

Helyszín:          Magyar Vasúttörténeti Park (1142 Budapest, Tatai u. 95.)

 

Tájékoztató a Vasutas Önkéntes Nyugdíjpénztár 2018. I. negyedéves hozamairól.

A Vasutas Nyugdíjpénztár befektetési tevékenységének szabályait a Befektetési Politikában rögzítette. A Befektetési Politika előírásai szerint a Nyugdíjpénztár a pénztártagok kockázatvállaló képességét figyelembe véve olyan eszközökbe fekteti a vagyonát, melyek alacsony kockázat mellett hosszabb távon reálhozamot biztosítanak.I. negyedévében mind a hazai állampapírpiacot, mind a részvénypiacot a bizonytalanság jellemezte, és a piaci szereplők is eltérően ítélik meg a gazdasági folyamatok jövőbeni alakulását. További részletek honlapunkon.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.