2019. 05. 06. 08:27

18. Heti VSZ Hírnök

A VSZ és a VDSZSZ közös javaslatokkal fordult a MÁV Zrt. vezetéséhez egyes munkakörök helyzetének javítására. Ezek a javaslatok magukba foglalják a MÁV Zrt. vasúti járművezetők bérpótlékának emelését, az elegyrendező kollégák helyzetének sürgős javítását, valamint, hogy a pályafenntartási,- és TEB-es munkavállalók is részesüljenek elismerésben az átépítések miatt felmerülő többletfeladatok miatt.

Szakszervezeteink ennek megfelelően kezdeményezik, hogy szülessen megállapodása MÁV Zrt. vasúti járművezetők balesetmentességének ösztönzése céljából juttatott bérpótlék fenntartásáról és megemeléséről. Valamint a megállapodás egészüljön ki azzal, hogy azon munkavállalók is részesüljenek a juttatásból, akik „C” típusú gépjárművezetői engedéllyel, valamint vasúti járművezetői engedéllyel is rendelkeznek és munkaköri feladataik közé tartozik UNIMOG típusú közúti-vasúti járművel történő munkavégzés.

Az elegyrendezési tevékenységet végző munkavállalók tekintetében kritikus helyzet alakult ki. A helyzet kezelésére, általános megoldására, a szolgáltatási színvonal fenntartása érdekében sürgősséggel várjuk a munkáltató megoldási, megállapodási javaslatát.

Javasoljuk, hogy a 36/2018.(XI.09.MÁV ért. 11.) ÜVIG számú utasítás kiegészítésével, módosításával a pályafenntartási és TEB-es munkavállalók is részesüljenek elismerésben az átépítések miatt felmerülő többletfeladataik miatt.

Az Egészségmegőrző Program tekintetében a jogosultsági kört kérjük bővíteni a balesetvizsgáló munkakörrel. További részletek honlapunkon.

Dr. Homolya Róbert a MÁV Zrt. elnök vezérigazgatója levélben fordult a bérmegállapodást aláíró szakszervezetek vezetőihez és azt kérte az érdekképviseletektől, hogy a vasúttársaság működtetésében szerzett több évtizedes tapasztalataik alapján tegyenek javaslatokat olyan strukturális és más változtatásokra, amelyek a vállalatcsoport tevékenységét és hatékonyságát ténylegesen növelik, és versenyképesebb működést, a vasúti liberalizációhoz történő jobb alkalmazkodást, s ezáltal elismertséget biztosíthatnak a vasútnak és a vasutasságnak egyaránt. Dr. Homolya Róbert levelében úgy fogalmazott: az említett intézkedésekből keletkező megtakarítás eredménye – a munkáltató által tett vállalás szerint – további bérfejlesztés alapját képezheti, hogy a vasutasok még inkább versenyképes jövedelemre tehessenek szert.

Május 3-án vettünk végső búcsút régi kollégánktól, Varga Miklósnétól. Katika 1963-tól volt a Vasutasok Szakszervezete tagja. 1982. március 1-én lett a Vasutasok Szakszervezete alkalmazottja, később a VSZ Szombathelyi Területi Bizottság, majd Területi Képviselet irodavezetője, amit betegsége kezdetéig, 2014. március 31-ig látott el. A VSZ-ben eltöltött 32 év alatt hét területi titkárt, majd képviseletvezetőt „szolgált ki”. Lojalitását a mozgalomhoz, kiemelkedő, precíz munkáját mind a vele dolgozó területi titkárok, majd képviselet vezetők, mind az alapszervezetek tisztségviselői elismerték, kivívta magának a kollégák szeretetét, megbecsülését. Nyugdíjba vonulását követően is lelkiismeretesen látta el feladatait.

Varga Miklósné a Vasutasok Szakszervezetében végzett példamutató munkájáért 2009-ben a VSZ Elismerő Oklevél kitüntetést, majd 2014-ben a VSZ Arany Jelvény kitüntetést vehette át.

Emlékét örökre megőrizzük.

 

A Vasutasok Szakszervezete és a Rudolf Segélyegyesület megállapodása alapján tagjaink 10 és 15 százalék kedvezményre jogosultak az egyesület szállodáiban.

A kedvezmény mértéke Classic tagkártya esetén 10 %, Silver tagkártya esetén 15% az egyesület által bármely médiumon (weboldalon, sajtóban) meghirdetett és közzétett napi kedvezményes listaárakból. A kedvezményt tagjaink érvényes tagkártyájuk felmutatásával vehetik igénybe.

A kedvezmény az alábbi szálláshelyeken vehető igénybe:

  • Hotel Rudolf Hajdúszoboszló
  • Erzsébet Hotel Hévíz
  • Sissi Panzió Vonyarcvashegy
  • Rudolf Apartman Budapest

A kedvezmény részletei megtalálhatóak honlapunkon.

 

A 18. Heti VSZ Hírnök letölthető verziója ITT érhető el.

 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.