2019. 05. 27. 12:13

21. Heti VSZ Hírnök

A Rail Cargo Hungaria győri szolgálati helyéről éjszakai szolgálatban az egyik árufuvarozási operátor kolléganőt rosszulléte miatt mentő vitte el. A sajnálatos, és az elmúlt évekre visszatekintve sajnos nem egyedi eset okán a Vasutasok Szakszervezete azonnali intézkedést és információkat vár a munkáltatótól:

A munkáltató Győr üzemeltetési kirendeltség területén azonnal készítsen pszichoszomatikus leterheltségi vizsgálatot az árufuvarozási operátor és állomási operatív koordinátor munkakörök vonatkozásában.

A munkáltató mutassa be a szolgálati hely aktuális technológiai és valós létszámhelyzetét valamennyi munkakör vonatkozásában.

A munkáltató mutassa be az elkövetkező időszak várható létszámmozgásait és azt, hogy milyen lépéseket tett, illetve tervez megtenni a létszámok feltöltésére és a munkavállalók leterheltségének csökkentésére. További részletek honlapunkon.

A Vasutasok Szakszervezete kongresszusát követően megkezdődtek szakszervezetünknél a középszervezeti választások. A héten két Területi Képviseleten történt meg a tisztújítás. A Pécs Területi Képviseletet a következő négy évben is Horváthné Czindery Zsuzsanna vezeti. A Debrecen Területi Képviseleten szintén az eddigi vezető, Suszter Csaba képviseli továbbra is a területhez tartozó tagok érdekeit.

A VSZ Szombathely Területi Képviselet szombaton ismét megrendezte Családi és Szabadidőnapját Vépen, a sportpályán. A közel kétszáz résztvevő fociban, sakkban, ultiban, dartsban és féksaru dobásban mérte össze erejét. A klasszikus sportszámokon kívül főzőtudásukról is számot adhattak az arra jelentkezők. A gyerekeket arcfestés, csillámtetkó, aszfaltrajz, buborékfújás és sok sok csoki várta és állatsimogatón is részt vehettek. A remek hangulathoz a ragyogó napsütés mellett Horváth Tibi Dj zenéje is hozzájárult. Meleg János, a VSZ elnöke és Zlati Róbert a VSZ alelnöke is tevékenyen részt vett a programokban. Köszönet a szervezésben és a lebonyolításban résztvevőknek. Aki ott volt jól érezte magát, aki nem, az bánhatja. A részletekről és a helyezésekről a Magyar Vasutas következő számában olvashattok.

A 21. Heti VSZ Hírnök letölthető verziója itt érhető el.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.