2017. 06. 12. 15:03

23. Heti VSZ Hírnök

Június 8-án csütörtökön tájékoztatták a Szombathelyi MÁV Igazgatóság Ady termében a „pénzügyi vonalon” dolgozó kolléganőket a MÁV-SZK-nál történő újabb átszervezésről.

Többek között jelen volt a munkáltató részéről Szaniszló Ágnes humán üzletág vezető és Nagyné Cselényi Edit szakmai vezető. A Vasutasok Szakszervezetét Németh Tamás TK vezető és Tömő Imréné alapszervezeti titkár, míg az Üzemi Tanácsot Fritz Péterné képviselte. A feladatok átcsoportosítása miatt a 29 kolléganőből csak 18-ra lenne szükség. Négyen nyugdíjba mennek az idén, így még hét dolgozó állása bizonytalan. A munkáltató elmondta, hogy az érintett kollégáknak a MÁV Zrt-nél fognak munkaköröket felajánlani. Azonban erősen kétséges, hogy végzettség és a távolság miatt ők ezeket az állásokat be tudják-e tölteni. A Vasutasok Szakszervezete nem ért egyet az újabb átszervezéssel, amely munkát visz el vidékről Budapestre. Nem értünk egyet, hogy mindezt ultimátum szerűen július 1-től kívánják bevezetni, mikorra még teljes lesz a bizonytalanság. Nem értünk egyet, hogy ha az új felajánlott munkaköröket nem tudják elfogadni a kolléganők, felmondanak nekik. Vissza a munkát vidékre!!! Vagy mégis elvárt az INKA projekt bevezetésével a létszámcsökkentés? A Vasutasok Szakszervezete tagjai teljes mértékben számíthatnak jogi és szakmai segítségünkre! Keressetek bennünket! 

  1. június 8-án megalakult a Vasutasok Szakszervezete MÁV Ügyvivő Testülete.

A Testület létrehozásának fő célja a MÁV Zrt.-nél foglalkoztatott munkavállalók érdekeinek még koncentráltabb képviselete, ezáltal a hatékonyabb érdekegyeztetés megteremtése. A Testület feladata a MÁV Zrt.-t érintő, a munkáltató által tervezett intézkedésekkel kapcsolatos szakértői anyagok előkészítése, melyeket a munkáltatóval történő tárgyalások során az Ügyvivő képvisel.

Az alakuló ülésen, többségi döntéssel, Szabó Gyulát – a Forgalmi Szakmai Képviselet vezetőjét - választották meg a Testület vezetőjének, azaz VSZ MÁV Ügyvivőnek. Helyettese Bodnár József, a TEB Szakami Képviselet Vezetője.

Vasutasok Szakszervezete

A 23. Heti VSZ Hírnök nyomtatható változata innen letölthető.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.