2017. 06. 19. 16:32

24. Heti VSZ Hírnök

A menetkezdvezmény - pontosabban a megvont menetkedvezmény - ügye már elég régen borzolja az érintettek idegrendszerét. A Vasutasok Szakszervezete már a kezdet kezdetén síkra szállt a vonatkozó miniszteri rendelet módosítása érdekében. Több tárgyalást folytattunk, sok ígéretet kaptunk, de a rendelet továbbra is érintetlen maradt. Történt ez többek között azért, mert a kívántnál sűrűbben változott a tárgyalópartnerek személye. Egy partner jött, tárgyalt, ígért majd rövidesen már más székben, vagy éppen a szék mellett találta magát.

Természetesen továbbra sem adjuk fel, és tovább megyünk az úton. A témában az illetékes államtitkárnak írt levelünk itt olvasható.

 

A MÁV-START Zrt.-nél tovább folyik a munkaköri bértáblák bevezetése.  

A Vasutasok Szakszervezete nagyon fontosnak tartja a vállalati bértarifa rendbetételét, ezzel együtt a munkavállalók szakmai megbecsülésének kifejezésre juttatását. Ugyanakkor tisztázni kell, hogy a bevezetni kívánt járműkarbantartói bértábla kizárólag csak a karbantartást végző fizikai munkavállalókra vonatkozik-e, vagy a járműjavítóban, illetve JBI-ben dolgozó valamennyi munkavállalóra. A témában a MÁV-STRAT vezérigazgatójának írt levelünk itt olvasható.

 

A MÁV Szolgáltató Központ Zrt. június 15-i TÉT ülésén napirendi pontként a 11703/2017. MÁV vállalatcsoporti bérmegállapodásának Szolgáltató Központ Zrt-t érintő melléklet kiegészítéséről tárgyaltunk. A tárgyaláson a Vasutasok Szakszervezete képviseletében Dr. Kotter József alelnök és Németh Gáborné vettek részt. A Munkáltatói oldalt Szaniszló Ágnes Humán üzletág vezető valamint munkatársai Kele Teréz Humánerőforrás szervezet vezető és dr. Bíró Tibor Munkajogi szakértő képviselte. A Kiegészítő megállapodás tervezetet már az előző TÉT ülésen megkaptuk, átbeszéltük. Jeleztük, hogy kiegészítésekkel, módosító javaslatokkal élünk, melyeket meg is tettünk szóban és írásban is.

A megállapodás értelmében minden kiemelt jelentőségű munkakört betöltő (hiányszakmában foglalkoztatott) részére további 2%-os mértékű bérfejlesztés kerül megállapításra. További részletek honlapunkon.

 

Június 17-én tartotta a VSZ Budapest Területi Képviselet Családi-, és Szabadidős napját. Az eseményen készült fényképek honlapunk galériájában tekinthetők meg.

 

 A VSZ Heti Hírnök nyomtatható verziója itt elérhető.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.