2017. 09. 05. 15:34

35. Heti VSZ Hírnök

Enyhül a bérfeszültség a MÁV Zrt.-nél, a VSZ ugyanis több ezer forintos béremelést harcolt ki az átlagtól lemaradt, egyes kiemelt jelentőségű munkakörökben dolgozók számára. Bár az eredménnyel a szakszervezet még nem maradéktalanul elégedett, a visszamenőleg (július 1-ig, és egy esetben január 1-ig) érvényes megállapodás több, mint 1300 munkavállalónak hoz jó néhány ezer forintos pluszpénzt.

Bár nagymértékű volt, mégis újabb feszültséget generált, a régieket pedig egyes munkakörökben tovább szította az idei béremelés, ezért a VSZ vezetői április óta azon dolgoztak, hogy a MÁV Zrt. további munkakörökben is kezdje el az átlagtól messze lemaradt fizetések felzárkóztatását. Az érdekvédők és a munkáltató a közelmúltban hosszú egyeztetési sorozat következő állomásához értek, amelynek eredményeként jó néhány munkakörben szeptembertől emelkednek a bérek, júliusig, illetve januárig visszamenőleg.

További részletek honlapunkon.  

A témában kiadott közleményünk itt olvasható.

 

Szintén a MÁV Zrt.-hez kapcsolódó hír, hogy szakszervezetünk sikeresen szerepelt a Területi Ingatlankezelési és Zöldterület karbantartási Főnökség Budapest- Kelet és Budapest-Nyugat üzemi tanácsi-. és munkavédelmi képviselői választásokon. A részletes eredmények honlapunkon elérhetőek.

 

A MÁV-START Zrt.-nél az érdekegyeztető tanács összehívását kezdeményezte a munkáltató szeptember 1-re. Napirenden a Kollektív Szerződés módosítása szerepelt. A munkáltató javaslata az utazószolgálatosok szabadságának kiadására, az ún. korrigált munkaidőkeret bevezetésére, valamint az 5.sz. melléklet módosítására irányult. Az első két javaslatot a szakszervezetek az előterjesztett formában elutasították. A munkáltató jelezte, hogy új javaslattal kíván élni, amelyeket írásban fognak az érdekképviseletek részére eljuttatni. A szakszervezeti észrevételek megküldése után, a következő VÉT ülésen lesz újra téma a módosítás kérdése.

Részletek a honlapunkon.

 

Szeptember 1-én és 2-án tartotta tarületi horgászversenyét a VSZ Budapest Területi Képviselete. A helyszín már negyedik éve a tolna megyei Kisszékely volt. A versenyen összesen 19 csapat próbált túljárni a halak eszén. A versenyen minden eddigi csúcsot megdöntve 327,5 kg hal került szákolásra. Első helyezett: Roik János, Preg István Érd állomás képviseletében. Második helyen Somodi Mátyás és Tukarcs Attila végzett a Szolnok Gépészet színeiben. Harmadik pedig a Kálmándi Attila, Fazekas Zsolt páros lett a Szolnoki Járműjavtóból. A legnagyobb halat (6,9 kg) Somodi Mátyás fogta.

A 35. Heti VSZ Hírnök nyomtatható verziója itt elérhető.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.