2020. 11. 25. 18:14

A járművek fertőtlenítéséről

Pályás, TEB-es, ingatlanos kollégáink nap mint nap utaznak a MÁV Zrt. használatában lévő vasúti, - és közúti járműveken.

Ahhoz, hogy az elvégzendő feladathoz a szükséges munkavállalói létszám kiszállítható legyen a munkaterületre, gyakran ki kell használni a járművek teljes befogadóképességét. Ez akár 5-6 főt is jelenthet egy járműben, ahol az előírt védőtávolság nem tartható.

A kiosztott egyéni védőeszközök (arcmaszk) megfelelő használata mellett sem garantálható az, hogy kollégáink ne fertőződhessenek munka közben a COVID-19 vírussal.

A Vasutasok Szakszervezete tagjaitól érkezett észrevételek, jelzések arról tanúskodnak, hogy intézményesített, szerződés alapján végzett fertőtlenítés az említett járműveken nem történik.

Az Operatív Törzs tájékoztatása szerint Magyarországon 3-4000 fő lesz igazoltan fertőzött naponta a SARS-CoV 19 vírustól. Közös erőfeszítéssel elérhetjük, hogy a MÁV Csoport területén munkavállalóinkat minél kevésbé érintse ez a veszély.

Az ügyben a munkáltató intézkedését kértük, hiszen az egészséget nem veszélyeztető és a biztonságos munkavégzés követelményeinek megteremtése a munkáltató feladata. Úgy véljük ehhez nagyban hozzátartozik többek között a járműveink megfelelő minőségű fertőtlenítésének elvégzése.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.