2021. 03. 10. 07:23

A pályásoknak is jár!

Mindig öröm, ha egy kis lépéssel is, tovább tudjuk erősíteni egy-egy vállalat kollektív szerződését. Ráadásul úgy, hogy az adott KSZ a tagjaink összefogásának eredményeként már így is az ország egyik legerősebbje.

Ilyen kis lépés volt nemrégiben a felügyeleti pótlék 2020. augusztus 1-től hatályos emelése a MÁV Zrt. Kollektív Szerződésében.

Mint ismert, a felügyeleti pótlék, az „O.1.” sz. utasítás alapján végzett betanítást-, vagy munkabiztonsági felügyeletet ellátó munkavállalót, a betanítás (felügyelet) idejére megillető plusz pénz.

A pótlék 20-ról 30 százalékra történő megemelése jelentős, és megnyugvással is tölthetne el bennünket.

Azonban tagjainktól kapott információk alapján megdöbbenésünkre megtudtuk, hogy a pályás szakterületen néhány területi igazgatóságon eddig „nem volt szokás” a felügyeleti pótlék fizetése az érintett munkakörökben!

Szomorúan kellett megállapítanunk, hogy csak a Budapesti és Szegedi Igazgatóságokon nincs kifogásolni való ezen a téren.

A helyzet azonnali rendezése érdekében szakszervezetünk tárgyalást kezdeményezett az érintett igazgatóságokon.

A tárgyalások minden esetben sikerrel zárultak, így a továbbiakban az érintett tagtársaink, kollégáink meg fogják kapni a nekik jogosan járó bérpótlékot.

Ha hasonló esetet tapasztalsz, és a Vasutasok Szakszervezete tagja vagy, keresd tisztségviselőinket. Mert ami jár, az jár!

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.