2019. 06. 25. 09:12

"A lehetetlent azonnal teljesítjük, a csodákra kicsit várni kell!"

Rákospalota-Újpest állomáson tartott munkavédelmi őrjáratunknak akár ez is lehetne a mottója, hiszen a feltárt munkavédelmi problémákat szinte azonnal sikerült orvosoltatnunk. Természetesen ehhez elengedhetetlen volt területi igazgató úr példaértékű és hatékony segítsége is. Emberségből jelesre vizsgázott!

Tudni kell, hogy az állomáson a vágányhálózat korszerűsítése folyik, éppen ezért - a rendkívüli helyzet kapcsán - ellenőriztük a munkavédelmi követelmények érvényesülését és a megfelelő munkakörülmények alakulását.

Érkezésünkkor már negyedik napja folytak a vágányzári munkálatok, de a munkaterületek teljes elhatárolása még nem volt készen. Az utasok össze-vissza, gödrökön, síneken jártak-keltek a nagy zűrzavarban. Aztán a kerítéskordonok kihelyezésével a kivitelező úrrá lett a helyzeten, megszűnt ez az áldatlan és balesetveszélyes állapot.

A következő kihívást a közlekedési útvonal felderítése jelentette, hiszen az V. vágányról a felüljáró felé nem volt kiépített átjáró, a szolgáltatást igénybe vevőknek és munkavállalóinknak egyenetlen, botlásveszélyes járófelületen kellett botladozva közlekedniük.

A vonatok felhatalmazása céljából többletlétszám állt rendelkezésre, de a külsős forgalmi szolgálattevők tartózkodását szolgáló konténerrel problémák adódtak. Olyan ügyesen sikerült elhelyezni, hogy folyamatosan tűző nap érte, és természetesen nem volt klimatizált. Ugyan hiába is lett volna az, mert az elektromos csatlakozás nem volt biztosított és még ráadásul illemhely sem volt a közelben. Jelen állapotában alkalmatlan volt a tartózkodásra és a pihenés feltételeit sem elégítette ki, tehát a kollegáknak nem maradt más választásuk, két vonat között, a felüljárón rohantak a felvételi épületbe elintézni szükségleteiket.

A fejetlenséget és a munkavállalók tanácstalanságát, elkeseredését látva azonnal területi igazgató úr segítségét kértük a munkavédelmi hiányosságok megszüntetésére, a méltatlan körülmények felszámolására. Igazgató úr ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy személyesen fog az ügyben eljárni.

És mint tudjuk az adott szónak, ígéretnek súlya van, így a délutáni órákban a helyszínről értesítette szakszervezetünket a helyzet megnyugtató rendezéséről. Az érintett munkavállalók nevében ezúton is köszönjük eredményes és gyors közbenjárását!

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.