2017. 11. 15. 09:57

Alapbér fejlesztést még az idén!

A Vasutasok Szakszervezete és a VDSZSZ Szolidaritás közösen kezdeményezi egy, az Életpálya Modellbe illeszkedő bértarifa rendszer bevezetését még ebben az évben.

A VSZ és a VDSZSZ Szolidaritás közösen kezdeményezi, hogy a MÁV Zrt.-vel 2016-ban megkötött, három évre szóló bérmegállapodás szerinti kiemelt munkakörökben ez év végéig történjen meg egy jelentős mértékű alapbérfejlesztés.

Készüljön el és kerüljön bevezetésre – MÁV Csoport szinten – egy, az Életpálya Modellbe illeszthető bértarifa-rendszer, amely továbbra is figyelembe veszi a vállalatnál eltöltött munkaviszony idejét.

A jelenlegi bérsáv-minimum összegek jelentős mértékű megemelése szintén történjen meg az év végéig annak érdekében, hogy a jövő évi bérfejlesztés az így megemelkedő alapbérekre kerülhessen végrehajtásra.

Mindezeken túlmenően, készüljön számítás, ezt követően pedig a kezdeményező szakszervezetekkel kerüljön sor egyeztetésre arra vonatkozóan, hogy mennyi forrás áll rendelkezésre a munkavállalók éves munkájának december 24-ig, egyszeri kifizetés formájában történő elismerésére.

A MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának írt levelünk itt elolvasható.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.