2019. 12. 17. 20:25

Alapbér-kiegészítés a felsővezeték szerelőknek

A MÁV Zrt. egyoldalú bérintézkedést hajt végre a felsővezeték szerelők körében.

Az intézkedés alapja a több érvényes vizsgával rendelkező munkavállalók díjazása.  A Vasutasok Szakszervezete reméli, hogy jelen intézkedés az első abban a sorban, amellyel a munkáltató – megfogadva a VSZ kezdeményezését – a munkavállalók széles körében fogja alkalmazni a többlet képesítés ösztönzésének rendszerét.

Mint arról már korábban is hírt adtunk (például ITT) a VSZ meggyőződése, hogy javítani tudna a hatékonyságon, ha a MÁV START-nál már évek óta bevezetett többlet képesítésen alapuló ösztönző rendszer analóg módon kiterjesztésre kerülhetne a MÁV Csoport többi vállalatánál is.

A mostani intézkedés kedvezményezettjei a felsővezeték szerelő I., II ; a felsővezeték szerelő vasúti járművezető, felsővezeték csoportvezető, felsővezetéki szakterületen mester munkakörben foglalkoztatott munkavállalók.

Az alapbér kiegészítés mértéke:

  • A szolgálati helyére érvényes helyismereti vizsgán felül egy érvényes helyismereti vizsga esetén az érintett munkavállaló alapbérének 5%-a;
  • A szolgálati helyére érvényes helyismereti vizsgán felüli kettő vagy több érvényes helyismereti vizsga esetén az érintett munkavállaló alapbérének 10%-a.

Az intézkedés időbeli hatálya 2019. november 1-től 2020. december 31-ig tart.

Ezen intézkedés mellett a munkáltató egyoldalú kötelezettségvállalásként a felsővezeték szerelő gyakornokok részére egyszeri ösztönző juttatás kifizetését vezeti be. Ennek részletei a mellékelt dokumentumban olvashatóak.

 

Kapcsolódó dokumentumok:

Egyoldalú bérintézkedés (felsővezeték szerelők)

Egyoldalú kötelezettségvállalás - egyszeri ösztönző juttatás (felsővezeték-szerelő gyakornokok)

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.