2021. 05. 28. 17:28

Átszervezés alatt az állami lakásgazdálkodás

Egyházi karitatív szervezetek vehetik át a Nemzeti eszközkezelő program lakásgazdálkodási feladatait egy kormányzati előterjesztés alapján. Ez vasutas munkahelyeket is érint.

A címben szereplő – az újságokban megjelent hír – talán önmagában távolinak tűnik, azonban az, hogy átszervezésre kerül a bedőlt devizahiteles lakásokkal kapcsolatos tevékenység, bizony 40-50 vasutas kolléga munkahelyét sodorja veszélybe.

A Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-től 2020-ban kerültek át a bajbajutott devizahitelesek lakásival kapcsolatos állami feladatok a TLA Vagyonkezelő és – hasznosító Kft-hez. A MÁV Zrt. munkatársai szerződés alapján vettek részt a „NET lakásokkal” kapcsolatos tevékenységben. Úgy tudjuk, hogy a MÁV Zrt. és a TLA Kft. közötti szerződés 2021. június 30.-i dátummal fog megszűnni.

Mindezekkel kapcsolatban szakszervezetünk személyes találkozót kért az ügyben illetékes vezérigazgató-helyettestől, amelyen tájékoztatást szeretnénk kapni az intézkedés megvalósításának jelenlegi állásáról, a hálózati és központi szinten érintett 40-45 kolléga, több tagtársunk jövőbeni kilátásaival, további munkájával, munkakörével kapcsolatban.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.