2016. 08. 23. 00:45

Augusztus 23-án kifizeti a munkáltató a készenléti bérpótlék-különbözetet

A 2013. április 1. és 2015. december 31. napja közötti időszakra vonatkozó elszámolás alapján a készenléti jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók hétvégi munkavégzésével kapcsolatos bérpótlék-különbözetének kifizetése ezen a héten megtörténik az arra jogosult munkavállalók részére.

Amint az már köztudott, befejeződött a készenléti jellegű munkakörű munkavállalók hétvégi munkavégzésével kapcsolatos bérpótlék-különbözet elszámolása, amelyet a bevont külső szakértők is felülvizsgáltak.

A MÁV Zrt. vezetése azért döntött a minél korábbi és egy összegben történő kifizetés mellett, hogy az ezzel kapcsolatban kialakult helyzet mielőbb megnyugtatóan rendeződhessen. 

A kollektív szerződés kötésére jogosult szakszervezetek is korábban úgy nyilatkoztak, ez az intézkedés alkalmas arra, hogy a készenléti jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók hétvégi munkavégzése kapcsán felmerült igények rendezettnek legyenek tekinthetőek.

Ez alapján a 2013. április 1. és 2015. december 31. napja közötti időszakra vonatkozóan megállapított bérpótlék-különbözet kifizetése még ezen a héten, hóközi kifizetéssel megtörténik, míg az ezen összeg után számított törvényes kamatot majd az augusztus hónapra járó munkabérrel egyidejűleg kapják meg az arra jogosult munkavállalók. 

A 2016. január 1. és 2016. március 31. közötti időszakra járó bérpótlék-különbözetet az augusztusi bérek kifizetésével együtt, szeptemberben kapják meg az érintett munkavállalók, míg az ezen összeg után számított törvényes kamatot majd a szeptember hónapra járó munkabérrel egyidejűleg fizetik ki.

A munkáltató ugyanígy még augusztus hónapban postázza a 2013. április 1. és 2015. december 31. közötti időszak módosított időadatainak változását tartalmazó dokumentumot, valamint az erre az időszakra vonatkozó összevont elszámolást is. 

A 2016. január 1. és 2016. március 31. közötti időszak módosított időadatainak változását tartalmazó dokumentumot, valamint az erre az időszakra vonatkozó összevont elszámolást a 2016. augusztusra járó munkabérre vonatkozó elszámolással együtt, szintén szeptemberben kapják meg az érintettek.

A MÁV Zrt. vezetése

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.