2019. 05. 08. 13:25

Célba érő kezdeményezések

Nem is olyan nagyon régen a Vasutasok Szakszervezete, együtt a VDSZSZ Szolidaritással néhány, korábban is megtett, de megoldást nem nyert javaslatát ismételten, egy csomagban tette le a MÁV asztalára. Most megérkezett a munkáltató válasza.

A VSZ és a VDSZSZ közös javaslatának (ezekről bővebben ITT) egy részére a munkáltató máris érdemben és pozitívan reagált, másik részét pedig a szakmai területek bevonásával vizsgálja.

Kezdeményezésünknek köszönhetően a MÁV Zrt. vasúti járművezetők ösztönzésére juttatott bérpótlék továbbra is jár az érintett munkavállalóknak, mégpedig 2019. május 1-ig visszamenőleg és emelt mértékben.

Az erről szóló megállapodás aláírása után azon munkavállalót, akinek a munkaköri feladatai közé tartozik vasúti jármű vezetése – beleértve az UNIMOG típusú közúti-vasúti jármű vezetését is - havonta 60.000 Ft kiegészítő bérpótlék illeti meg.

Azon munkavállalót, aki vasúti jármű vezetésére vonatkozó szakmai és egészségügyi alkalmassággal igazoltan rendelkezik, de nem tartozik az előzőkbe (függetlenül attól, hogy az adott hónapban ténylegesen vezetett –e vasúti járművet) havonta 15.000 Ft kiegészítő bérpótlék illeti meg.

A munkáltató szintén támogatta azon kezdeményezésünket, hogy a 2020-tól a balesetvizsgálói munkakör kerüljön be az Egészségmegőrző Programba.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.