2017. 10. 12. 11:37

Elértük: többletbér az átépítés idejére

Egy állomás teljes átépítése, az ezzel kapcsolatos munkamennyiség és felelősség mértékének megnövekedése a siralmas létszámhelyzet miatt fokozott – néhol már szinte elviselhetetlen – terhet ró a forgalmi személyzetre.

A helyzet kezelésére, a jelentkező többlet terhelés elismerésére a Vasutasok Szakszervezete már többször tett le javaslatot a munkáltató asztalára, azonban eddig csak süket fülekre találtunk. Azonban úgy tűnik, Érd állomás átépítése kapcsán megtört a jég.

 A Vasutasok Szakszervezete követeléseit elfogadva, a munkáltató az alábbi intézkedéseket tette a munkakörülmények javítása és javadalmazás növelése érdekében:

  • Érd állomás forgalmi szolgálattevői 8 százalékos egyedi bérfejlesztést kapnak határozott időre, az átépítés időszakára vonatkozóan, első körben 2018. december 31-ig. 
  • A forgalmi szolgálattevők munkájának támogatására továbbra is váltókezelő kerül vezénylésre nappalos szolgálatba.
  • A TFO Forgalomirányítási Csoportja kiemelt figyelmet fordít a vonatforgalom szabályozás végrehajtására, a forgalomszabályozást úgy tervezik, hogy erről a forgalmi vonalirányító útján Érd állomás forgalmi szolgálattevője kellő időben értesüljön.
  • Sikeres önállósító vizsgák után törekszik forgalmi szolgálattevők Érdre történő vezénylésével a szabadságok és pihenőidők kiadására

 A Vasutasok Szakszervezetének további célja egy olyan megállapodás megkötése, amely a jövőben minden átépítés alá kerülő állomáson, szolgálati helyen kezeli a többlettfeladatokból és a technológiai létszámhiányból adódó helyzeteket.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.