2019. 06. 20. 15:08

Javaslat a MÁV Zrt. Kollektív Szerződésének módosítására

A Vasutasok Szakszervezete a MÁV Zrt. kollektív szerződésének módosítását kezdeményezi az alábbi javaslatok szerint.

A KSZ 43.§ 3. pontja (pótszabadságok) egészüljön ki a következőkkel:

A munkavállaló nyilatkozata és orvosi igazolás alapján diabétesz, mozgásszervi, reumatikus, illetve Crohn betegségben szenvedő vagy onkológiai utókezelésben részesülő munkavállalót 5 munkanap pótszabadság illeti meg.

A munkavállalót egy munkanap pótszabadság illeti meg először attól a naptári évtől kezdve, amelyikben az ötvenedik életévét betölti.

65.§ 1. (Alanyi jogon járó béren kívüli javadalmazás) pontjának első mondata, tekintettel a Szociális hozzájárulási adó mértékének 19,5%-ról 17,5 %-ra történő csökkenésére 2019.07.01 -től:

Amennyiben a munkavállaló nem tartozik a jelen §-ban meghatározott valamely kizáró vagy csökkentő feltétel hatálya alá, a 2019. évben 93.600 Ft értékben jogosult SZÉP Kártya vendéglátás alszámla juttatásra.

A Szociális hozzájárulási adó július 1-jétől életbe lépő csökkentése a VBKJ juttatások vonatkozásában is felülvizsgálatot igényelnek, ezért kérjük a munkáltató szíves tájékoztatását arról, hogy milyen módon kívánja kezelni a jelentkező többlet kifizetését a munkavállalók részére.

Kapcsolódó dokumentum:

A MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettesének írt levél

 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.