2016. 08. 17. 00:52

Készül az F 1-es oktatási segédlete

A MÁV Zrt. megküldte a Vasutasok Szakszervezete által a VÉT-en többször kért, a MÁV Csoport által 2016. áprilisában elindított „az F1 Jelzési Utasítás oktatási célú, vasútszakmai alapképzéseket támogató segédlet kialakítása, és a hozzá kapcsolódó vizsga követelmények aktualizálása MÁV-csoport részére 2016” elnevezésű, MÁV csoport, a KTI Vasúti Vizsgaközpont, valamint az NKH részvételével megvalósuló projekt anyagait.

A projekt alapvető célja a MÁV-csoport, a KTI VVK és az NKH bevonásával egy, az F.1. sz. Jelzési Utasítás oktatási célú, vasútszakmai alapképzéseket támogató segédlet kialakítása, és a hozzá kapcsolódó képzési programok és vizsga követelmények aktualizálása az elmúlt időszak képzési-vizsgáztatási tapasztalatainak figyelembe vételével.

A megfogalmazott célok érdekében végzett munka nem a hatályos F.1. sz. Jelzési Utasítás szabályrendszerének és előírásainak az újraírását, megváltoztatását tartalmazza, különös tekintettel arra, hogy MÁV-csoport által foglalkoztatott  - a 19/2011.(V.10) NFM rendelet hatálya alá tartozó - munkavállalók a hatályos utasításból rendelkeznek vizsgával.

Az elkészített anyagok a hatályos 19/2011 NFM Rendelettel összhangban készültek.

A projekt keretében kiemelt hét munkakör/vizsgatípus:

 

Vállalat

Munkakör/vizsgatípus

MÁV

Forgalmi szolgálattevő

Váltókezelő

Térközőr

START

Mozdonyfelvigyázó

Jegyvizsgáló

Vezető jegyvizsgáló

Kocsivizsgáló

 

Az elkészített segédleteket már a 2016. szeptemberében induló újfelvételes tanfolyamok esetében használatba kívánják venni.

A munkáltató – miután rendkívül fontos lenne, hogy a segédleteket már a szeptember elején induló tanfolyamok hallgatói a tananyag könnyebb elsajátítása érdekében használatba vehessék – a hivatkozott anyagokkal kapcsolatos stratégiai, az újfelvételesek tanfolyamok eredményességének javítása érdekében szükségesnek ítélt esetleges észrevételeinket 2016. augusztus 19. napjáig kérte.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.