2019. 05. 02. 11:33

Közös javaslatokkal megyünk előre a MÁV Zrt-nél

A VSZ és a VDSZSZ közös javaslatai magukba foglalják a MÁV Zrt. vasúti járművezetők bérpótlékának emelését, az elegyrendező kollégák helyzetének sürgős javítását, valamint, hogy a pályafenntartási,- és TEB-es munkavállalók is részesüljenek elismerésben az átépítések miatt felmerülő többletfeladatok miatt.

A Vasutasok Szakszervezete és a VDSZSZ Szolidaritás néhány korábban is megtett, de megoldást nem nyert javaslatát ismételten, egy csomagban tettük a MÁV asztalára.

A MÁV Zrt. vasúti járművezetők balesetmentességének ösztönzése céljából juttatott bérpótlékról szóló megállapodás és az ezzel kapcsolatos egyoldalú munkáltatói kötelezettségvállalás 2019. április 30-án lejárt. Nem kétséges számunkra, hogy ezen juttatás fenntartása továbbra is fontos a foglalkoztatási és a szolgáltatási színvonal fenntartása érdekében.

Szakszervezeteink ennek megfelelően kezdeményezik, hogy a korábbiaknak megfelelően szülessen megállapodás a juttatásnak – a jelenlegi mértéket meghaladó összegű – további fenntartásáról, azzal a kiegészítéssel, hogy azon munkavállalók is részesüljenek a juttatásból, akik „C” típusú gépjárművezetői engedéllyel, valamint vasúti járművezetői engedéllyel is rendelkeznek és munkaköri feladataik közé tartozik UNIMOG típusú közúti-vasúti járművel történő munkavégzés. Erre vonatkozóan várjuk a munkáltató ajánlatát.

Az elegyrendezési tevékenységet végző munkavállalók tekintetében több esetben is érzékelt –és tűzoltás-szerűen kezelt – kritikus helyzet alakult ki. A helyzet kezelésére, általános megoldására, a szolgáltatási színvonal fenntartása érdekében sürgősséggel várjuk a munkáltató megoldási, megállapodási javaslatát.

Javasoljuk, hogy a 36/2018.(XI.09.MÁV ért. 11.) ÜVIG számú utasítás kiegészítésével, módosításával a pályafenntartási és TEB-es munkavállalók is részesüljenek elismerésben az átépítések miatt felmerülő többletfeladataik miatt. Az elismerésre a szakaszmérnök, vonalkezelő, főpályamester, pályamester, bizt. ber. mester, általános adminisztrátor munkakörben foglalkoztatott dolgozókat javasoljuk.

Az Egészségmegőrző Program tekintetében a jogosultsági kört kérjük bővíteni a balesetvizsgáló munkakörrel.

A KSZ IV. számú mellékletébe kérjük felvenni a szolgáltatási előadó munkakört.

Kapcsolódó dokumentum:

Közös kezdeményező levelünk

VSZ MÁV Hírnök 20190503

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.