2020. 02. 18. 20:22

Meghosszabbított alapbér-kiegészítések, bérpótlékok

A kollektív szerződés kötésére jogosult szakszervezetek és a munkáltató között létrejött „Foglalkoztatáspolitikai nehézség esetén alapbér-kiegészítés alkalmazhatóságáról" megállapodás alapján, az alábbi bérpótlékok, alapbér kiegészítések 2020. március 31-ig meghosszabbodnak.
  1. 10%-os mértékű alapbérkiegészítés a Pályavasúti Területi Igazgatóság Budapest meghatározott munkaköreiben. A bérintézkedésre a melléklet által meghatározott szolgálati helyen és munkakörökben ténylegesen foglalkoztatott munkavállalók jogosultak, annak időtartamára vonatkozóan. Az érintett munkakörök ITT találhatóak.
  1. 5%-os mértékű alapbérkiegészítés a fejpályaudvarok és bevezető szakaszai meghatározott szolgálati helyein és munkaköreiben.. A bérintézkedésre a melléklet által meghatározott szolgálati helyen és munkakörökben ténylegesen foglalkoztatott munkavállalók jogosultak, annak időtartamára vonatkozóan. Az érintett szolgálati helyek és munkakörök ITT.
  1. 10%-os mértékű alapbérkiegészítés a TEB szakterület meghatározott szolgálati helyein és munkaköreiben. A bérintézkedésre a meghatározott szolgálati helyen és munkakörökben ténylegesen foglalkoztatott munkavállalók jogosultak, annak időtartamára vonatkozóan. Érintett szolgálati helyek és munkakörök ITT.
  1. 4000 Ft/szolgálat összegű alapbérkiegészítés meghatározott szolgálati helyeken, tolatásvezetői tevékenységet ellátók körében. A bérintézkedésre a melléklet által meghatározott szolgálati helyen és munkakörökben ténylegesen foglalkoztatott munkavállalók jogosultak, annak időtartamára vonatkozóan. Az alapbérkiegészítés minden olyan szolgálatra megilleti a munkavállalót, amelyre tekintettel egyébként munkabér is jár.Érintett szolgálati helyek és munkakörök ITT.
  1. A vasúti járművezetők balesetmentességének ösztönzése céljából juttatott bérpótlékra vonatkozó jogosultságokat - a 18619/2019 /MAV számú megállapodásban foglaltaknak megfelelően - a munkáltató a jelen intézkedés hatálya alatt változatlanul biztosítja.

Jelen intézkedés 2020. február 1-től    2020. március 31-ig tart. A munkáltató vállalja, hogy a gazdálkodási eredményeinek és anyagi lehetőségeinek függvényében megvizsgálja a jelen juttatások 2020. március 31-t követő fenntartásának lehetőségét.

A bérintézkedésben érintett munkavállalók a fentiekről írásos munkáltatói értesítőt fognak kapni.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.