2016. 10. 26. 23:33

Méltatlan körülmények Esztergomban

Esztergom állomás átépítése, tehervonati fogadó vágánycsoport létesítése illetve a felvételi épület átépítése megkezdődött. Eddig ez jó hír is lehetne.

Azonban – mint ahogyan az egész esztergomi vonal felújítására jellemző- a dolgok nem mennek simán. Mert a most megkezdett munkálatok az ott dolgozó munkavállalók számára elfogadhatatlan és méltatlan körülményeket eredményeztek.

Az állomásfőnök elhelyezése egy légtérben a forgalmi szolgálattevők öltöző helyiségével nem elfogadható.

Nincs tisztálkodó helyiség, ha csak nem a külső WC-ben található kézmosót gondolták a tervezők annak. Mert a szolgálattevők a kültéri mellékhelyiséget használhatják, ami túl messze van és lebontásra is kerül. Az állomásfőnök elhelyezésére szolgáló konténerben található mosdó helyiség pedig nem üzemel, mert a vízbekötés nem készült el! A higiéniás követelmények megtartását jelenleg „XXI. századi megoldásként” egy darab zöld vödör szolgálja.  

A forgalmi irodának berendezett konténerben beszűkült a mozgástér. A biztosító berendezést a lehető „legkörültekintőbb” és „legésszerűbb” módon a konténer közepére sikerült elhelyezni, ennek következtében a berendezés kiálló éleiben a munkavállalók testi épsége sérülhet tevékenységük végzése közben.

Természetesen tudjuk, hogy az ilyen és ehhez hasonló átépítések kényelmetlenséggel járnak. Azonban a kényelmetlenség nem egyenlő az itt jelenleg fennálló méltánytalan helyzettel.

Az itt tapasztaltak kialakulásának egyik okaként a munkavédelmi képviseletek véleményezési lehetőségének elmaradásában látjuk.

Az illetékes Területi Igazgató hathatós intézkedését kértük a kialakult helyzet javítása érdekében.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.