2023. 04. 13. 15:33

Nincs ásványvíz? Lesz ásványvíz!

Akadozó ásványvíz ellátásról és az igényelt mennyiség kiszállításának elmaradásáról kaptunk hírt a szegedi területről. Gyorsan megoldást találtunk a problémára.

Tagjaink jelezték, hogy a szegedi régióban akadozik a palackozott ásványvíz ellátás. A szervezeti egységek készletei minimálisak vagy teljesen kifogytak.  A februárban megrendelt tételek még nem érkeztek meg. Információink szerint a raktárak nem rendelkeznek elegendő mennyiségű kiadható készlettel.

Ez a helyzet ott jelent igazán égető problémát, ahol a palackos ásványvíz ivóvízként kerül kiszolgáltatásra. Az ilyen munkahelyeket, munkafolyamatokat a főnökségek Munkavédelmi Szabályzat Helyi Függelékei tartalmazzák. Jellemzően ezek olyan szolgálati helyek, ahol a vezetékes ivóvíz nem felel meg a jogszabályokban előírt minőségi követelményeinek, vagy pedig a munkavégzés főként szabadtéri munkahelyen történik.

Sajnos az ivóvíz minőségével kapcsolatosan nem teljes körűen rendelkezünk konkrét információkkal, de a területen legalább két szolgálati egységet tudunk, ahol a vízmintában lévő arzén mennyisége csaknem háromszorosa a megengedett határértéknek. Természetesen nem csak az arzén határértéket meghaladó mennyisége jelenthet problémát.

Az ügyben a területi igazgatóhoz fordultunk annak érdekében, hogy a probléma minél hamarabb megnyugtatóan megoldódjon. Javasoltuk, hogy az ellátás tekintetében prioritásként kezeljük azokat a szolgálati helyeket, ahol a laborvizsgálatok alapján kimutathatóan nincs iható víz, és/vagy szabadtéri munkavégzés folyik, mint például a pályás területen.

Megkeresésünkre a munkáltató gyorsan intézkedett és ígéretet tett arra, hogy az április 17-i héten megindul az ásványvíz kiszolgálása kiemelten kezelve a vonatokon szolgálatot teljesítő és a pálya mellett dolgozó kollégákat.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.