2016. 11. 15. 23:16

TIZO átszervezés, ami továbbra is érthetetlen

Mint azt már korábban hírül adtuk, a Vasutasok Szakszervezete konzultációt kezdeményezett a Budapesti Területi Ingatlankezelési és Zöldterület Karbantartási Főnökség szervezeti változásával, szétválasztásával kapcsolatban.

Nos, a konzultáció megtörtént, azonban a munkáltató nem oszlatta el bennünk az átszervezés kapcsán felmerült kétségeket és sem tudta megnyugtatóan igazolni a szétválás szükségszerűségét.

Önmagában a két főnökségre való szétválasztás nem oldja meg a jelenleg fennálló problémákat.

Továbbra is szükségtelennek tartjuk a két főnök, két titkárnő stb. vízfej szaporítását. Sokkal fontosabb lenne a szakmai tevékenységek, irányítás, felügyelet megerősítése. Elsődleges problémának tartjuk a vezetés hiányosságát, különös tekintettel arra, hogy jelentős szakmai hiányosságok vannak és a vezetői képességek is alulmúlják az elvárható szintet. Véleményünk szerint a főnökség létszámából a funkcionális tevékenységek szintjén,  illetve a végrehajtás területén is létszámhiány van.

Természetesen nem adjuk fel. A MÁV ZRt. Vezérigazgató-helyetteséhez fordultunk, hogy gondolják át a szétválasztás szükségességét, ill. attól álljanak el.

A Vasutasok Szakszervezete kész további konzultációkat folytatni e tárgykörben.

 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.