2018. 02. 27. 18:18

Újra magánkézen a felsővezeték karbantartás?

Több szolgálati helyről érkezett a jelzés, hogy egyesek azt terjesztik: újra kiszervezés vár a felsővezetékesekre. A MÁV-hoz fordultunk.

2017. december 17-én a Vasútvill Kft. év végi záró értekezletet tartott Budapesten. Az értekezletre meghívást kaptak az erősáramú főnökségek vezető mérnökei is. Ezen az értekezleten az egyik tulajdonos részéről elhangzott, hogy amennyiben a MÁV ZRt-től kiszervezésre kerül a felsővezetéki karbantartás, ők meg fogják pályázni. Ezt követően a végpontokon arról beszéltek a MÁV-os munkavállalóknak, hogy újra „Vasútvillesek” lesznek, amellyel feszültséget keltenek a dolgozók között.

Éppen ezért az Elnök-Vezérigazgató Asszony tájékoztatását kértük a felsővezetékes karbantartási tevékenységgel kapcsolatos munkáltatói tervekről.

Ennek kapcsán a MÁV a következőkről tájékoztatta szakszervezetünket:

„A tevékenység visszavétele 2012 január 1-el történt meg, mely alapján a felsővezeték üzemeltetési tevékenységet teljes körűen a MÁV Zrt. végzi. A felsővezeték üzemeltetés mint a pályahálózat működtetés és szolgáltatás egyik alapeleme a MÁV Zrt. részére stratégiai fontosságú.

Mint ilyen, nincs napirenden a tevékenység kihelyezésének még az elvi szintű vizsgálata, előkészítése, tervezése se részünkről.”

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.