2020. 02. 12. 19:13

A tulajdonos halogatja a megállapodást

A szakszervezetek ma azzal a felfokozott várakozással ültek a tárgyalóasztalhoz, hogy a munkáltató megteszi a 2020. évre vonatkozó bérajánlatát.

Ehhez képest azzal szembesültünk, hogy a MÁV vezetésének semmilyen felhatalmazása nincs bérajánlat megtételére.

A tulajdonos halogatása egyértelműen hátráltatja az egyik legnagyobb állami vállalat foglalkoztatási gondjainak megoldását. Történik ez úgy, hogy a vasutat elhagyók 60 százaléka az alacsony jövedelmet jelöli meg a távozás indokaként.

A Vasutasok Szakszervezete elnöke egyértelműen fogalmazott az alanyi jogú bérfejlesztés mértékével kapcsolatban: 10 százaléknál alacsonyabb mértékű bérfejlesztést nem fogadunk el, az írásban benyújtott követeléseinket fenntartjuk.

A tárgyalást követően a kollektív szerződést kötő szakszervezetek megállapodtak abban, hogy jövő hét csütörtökre összehívják a Közszolgáltató Vállalatok Konzultációs Fóruma munkavállalói oldalát azért, hogy összehangolják a bérkövetelésekkel, illetve a megállapodások megkötésével összefüggő cselekvési terveiket.

Szakszervezetünket az elmúlt hetek tétlensége abba az irányba kényszeríti, hogy elnökségünk február 19-én kezdeményezzen kollektív munkaügyi vitát.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.