2019. 05. 09. 12:10

Alapbérkiegészítést a MÁV-HÉV-nél is

A MÁV-HÉV-nél is minden nap problémát okoz a létszámhiány. Ennek kezelésére kezdeményeztük – a MÁV-nál már alkalmazott – alapbérkiegészítés bevezetését.

A tartósan fennálló munkaerő-, illetve szakemberhiány arra késztette a MÁV-Csoport menedzsmentjét, hogy a tavalyi évben, a létszámhiány miatt nagymértékben leterhelt munkavállalók munkájának elismeréseként, egyúttal a saját munkaerő-állomány megtartása érdekében bevezetett alapbérkiegészítés intézményét az idei évben továbbra is alkalmazza.

Álláspontunk szerint, a MÁV-HÉV Zrt. esetében is indokolt a fentiekben megnevezett célú alapbérkiegészítés kifizetésének alkalmazása.

Továbbá, információink szerint az eddigi munkaruha-ellátás védőruhaként került bevezetésre és alkalmazásra, azonban sok esetben a munkavállalók részére nem tudnak megfelelő méretű – immár – védőruhát kiadni azzal, hogy ebben az évben ne is számítsanak arra, hogy a megfelelő méretű ruházat megérkezik számukra. Ugyanakkor a védőruha biztosítása a munkáltató számára kötelező, melynek hiányában a munkavállaló a munkavégzést megtagadhatja.

A fenti két témakörben szakszervezetünk konzultációt kezdeményezett, amelynek eredményéről beszámolunk.

Kapcsolódó dokumentum:

A MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatójának írt levelünk

VSZ HÉV Hírnök 20190509

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.