2021. 06. 25. 20:45

Amit a SZÉP Kártya juttatásról tudni kell

A Munkáltató és az Érdekképviseletek között létrejött a 2021-2023. évi jövedelempolitikai intézkedésekről szóló megállapodás értelmében  2021. július 20-án történő utalással

  1. nettó 200 000 Ft értékű SZÉP Kártya szállás alszámla juttatásban, vagy
  2. a munkavállaló elektronikusan megtett nyilatkozatának megfelelően
    1. bruttó 200 000 Ft pénzjuttatás kifizetésben vagy
    2. bruttó 100 000 Ft pénzjuttatás kifizetésben és nettó 100 000 Ft SZÉP Kártya szállás alszámla juttatásban

részesül azon teljes munkaidőben foglalkoztatott statisztikai állományban, vagy tartós keresőképtelenség miatt jogi állományban lévő munkavállaló, akinek a munkaviszonya 2021. május 31. napján és a kifizetés napján is fennáll.

A részmunkaidőben foglalkoztatottak a 2021. május 31. napján hatályos részmunkaidővel arányos juttatásra jogosultak.

A SZÉP Kártya juttatás folyósításának további feltétele, hogy a munkavállaló rendelkezzen a munkáltatójánál is bejelentett SZÉP kártyával. Az a munkavállaló, akinek nincs SZÉP kártyája vagy – legkésőbb 2021. július 09. napjáig – nem jelentette be a SZÉP Kártyához tartozó számlaszámait, az kizárólag a bruttó 200 000 Ft pénzjuttatásra jogosult.

Ha a munkavállaló a juttatást teljes egészében SZÉP kártya szállás alszámlára kéri, nincs további teendője, nem kell erről külön nyilatkozatot tennie.

Ha az egyszeri juttatást pénzben (2.a pont), vagy részben pénzben és részben SZÉP Kártya juttatás formájában kéri (2.b pont), arról az alábbi linken nyilatkozhat:

https://kerdoiv.mavcsoport.hu/nyilatkozat

Az elektronikus nyilatkozat bármilyen interneteléréssel rendelkező (nem csak MÁV-hálózatba kötött) számítógépen vagy mobiltelefonon kitölthető 2021. június 26. és 2021. július 10. között, a hét bármely napján, 0-24 óráig.

A nyilatkozattételhez szüksége lesz a törzsszámára és a 2021. május havi bérjegyzékén szereplő egyéni kódjára, amely a „JÁRANDÓSÁGOK” blokk felett „EK:” megnevezés után tálalható meg.

Amennyiben az elektronikus nyilatkozat leadásához segítségre van szüksége vagy az egyéni kódja bármilyen okból nem áll rendelkezésére a Humán Ügyfélszolgálati iroda munkatársai tudnak segíteni.

Nem jogosult a juttatásra és nem is nyilatkozhat az a munkavállaló, aki 2021. május 31. napján vagy a kifizetés időpontjában  

  • a MÁV-ÉVEK vagy MÁV ESÉLY programban vett/vesz részt;
  • a felmondási idejét tölti;
  • munkaviszony megszüntetés miatt mentesítve van a munkavégzési kötelezettsége alól vagy
  • fizetés nélküli szabadságot vesz igénybe.

Fontos, hogy a Széchenyi Pihenő Kártya egyes alszámláin rendelkezésre álló összeg  2021. december 31-ig valamennyi SZÉP kártya juttatással igénybe vehető szolgáltatás megfizetésére felhasználható. Ez azt jelenti, hogy év végéig az egyes „zsebek” átjárhatók, bármelyik alszámláról fizethetők a jogszabály szerint szálláshely-, vendéglátás-, vagy szabadidős tevékenységi körbe tartozó szolgáltatások. 

A munkavállaló nettó jövedelme az egyes alternatívák esetén:

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.