2020. 06. 09. 17:33

Az év végi 350 000 Forintról

„A szó veszélyes fegyver” énekelte 1972-ben az Illés együttes. Bár a dal megszületése óta sok idő eltelt, de a helyzet nem változott: a kimondott szó valóban veszélyes fegyver pláne, ha szárnyra kap.

A hír a vágányok között mindig is gyorsan terjedt, pláne, ha az rossz, vagy annak hiszik. A terjedést pedig gyorsítja, ha valakik éppen ezt az alkalmat találják alkalmasnak arra, hogy további zavarokat keltsenek a fejekben. Persze ez így kicsit homályos, ezért nézzük a tényeket.

Az egész világot megrendítő koronavírus járvány komoly csapást mért a gazdaságra. Magyarországon is sok vállalat került nehéz helyzetbe, rengeteg munkavállaló vesztette el munkahelyét egyik pillanatról a másikra. Sok helyen vettek el a munkavállalóktól különböző juttatásokat.

Erre a sajnálatos helyzetre felfűzve indult el a vágánymenti pletyka, hogy a vasutasok év végi bruttó 350 000 Ft-ja is a koronavírus áldozatává vált és nem kerül kifizetésre.

A MÁV-csoport és az érintett szakszervezetek 2020. március 5-én írták alá az idei bérmegállapodás alapelveit tartalmazó egyezséget. Ebben szerepel a „Munkavállalói lojalitást elismerő juttatás bevezetése”. 

A juttatás összege 350 000 Ft, amelynek kifizetése december hónapban, hóközi kifizetéssel történik.

Ez a megállapodás tehát él, a juttatást pedig joggal várhatják a vasutasok.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.